Sport

Damclub Hoogeveen kansloos onderuit in snikheet Wageningen

Hoogeveen-De eerste ronde van het nieuwe seizoen van de ereklasse is er een om snel te vergeten voor het eerste tiental van Damclub Hoogeveen. In een snikheet clubgebouw van WSDV Wageningen waren de gastheren afgelopen zaterdag met 13-7 een maatje te groot voor de Drentenaren.  

De teamwedstrijd begon uitstekend voor Hoogeveen. Keita Desmet speelde een sterke partij tegen Luise Gabbert. Keite voerde de druk werd naarmate de partij vorderde op en in een poging van Luise om de stelling te neutraliseren, overzag ze een geniepige combinatie.   

Natalia Sadowska trof in Ester van Muijen een tegenstandster die van meet af aan vol in de aanval ging. De omsingelende kwaliteiten van Natalia bleken doorslaggevend, want na een krachtig en scherpe opzet was de voorpost van Ester niet meer te verdedigen. Rick Hakvoort had ondertussen de voormalige wereldkampioen Alexander Shvartsman al zonder enige problemen op remise gehouden. (5-1 voor Hoogeveen) 

Het werd hierna warmer en warmer in de damarena. Dat kwam deels door de spannende partijen, maar vooral door de tropische omstandigheden buiten en het ontbreken van een luchtverkoelingssysteem in het clubgebouw van WSDV. Het is onduidelijk of het hieraan lag, maar de een na de andere Hoogeveense speler bezweek. Eerst was het Wouter Sosef die in een gelijkwaardige stand een offer over het hoofd zag en pardoes kon opgeven tegen Tjeerd Harmsma. Dat was blijkbaar het goede voorbeeld van vader Tjeerd, want niet snel daarna wist ook zoon Simon Harmsma beslag te leggen op de overwinning. In een spectaculaire partij met hoge randschijven tegen Henk Grotenhuis bleek Simon simpelweg de sterkste van de twee. In de tussentijd was ook al gebleken dat Maarten Wichgers (tegen Emre Hageman), Nicole de Vries (tegen Koos van Amerongen) en Zainal Palmans (tegen Europees kampioen Jan Groenendijk) een verloren strijd voerden. Klaas Leijenaar en teamcaptain Michel Stempher deden nog iets terug met puntendelingen tegen resp. Johan Sterrenburg en Heike Verheul, maar dat was alleen nog voor de statistieken. (13-7 voor Wageningen) 

Damclub Hoogeveen staat over twee weken opnieuw voor een zware opgave. Het ijzersterke team van VBI Huissen komt dan op bezoek. Vanaf 12u zijn de dames en heren op deze zaterdag 23 september te bewonderen in Het Knooppunt.

Volgende speeldagen: 23 september 2023, 14 oktober 2023, 4 november 2023, 18 november 2023, 2 december 2023, 6 januari 2024, 20 januari 2024, 3 februari 2024, 17 februari 2024,
2 maart 2024

Foto: Zainal Palmans

 

Geef een reactie