Sport

Sidokwan opent de deuren tijdens de Nationale Sportweek

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en sportief bewegen: dat is waar de Nationale Sportweek van 15 tot en met 24 september 2023 om draait. We willen iedereen ongeacht leeftijd, achtergrond en niveau inspireren en daarnaast sport toegankelijker maken voor mensen die normaal gesproken minder interesse hebben in sport. Sidokwan grijpt de Nationale Sportweek aan om mensen uit de omgeving te laten (her)ontdekken welke boost Taekwondo, Hapkido en UFW Kickbag/Boxing je geven.

 

Tijdens de Nationale Sportweek opent Sidokwan de deuren zodat alle inwoners van Hoogeveen en omstreken zelf kunnen ontdekken welke boost deze sporten je geven.

 

Wat is Taekwondo?

 

Taekwondo is een vorm van ongewapend gevecht. Letterlijk vertaald betekent TAE ‘voet’, KWON ‘hand of vuist’ en DO ‘de manier of de weg’. Door training ontwikkel je zelfvertrouwen, discipline, souplesse, conditie, coördinatie, fysieke- en mentale weerbaarheid. Tijdens de trainingen leer je de verschillende trap- en stoottechnieken. Deze kun je toepassen tijdens de sparring (gevecht), bij het lopen van stijlvormen, bij zelfverdedigingstechnieken en het breken van planken. Dit zijn tevens de onderdelen van het examen dat je kunt doen om een hogere graad te halen. WTF taekwondo is de (olympische) sportvorm van taekwondo. Sinds de Olympische Spelen van Sydney 2000 is Taekwondo een officiële olympische sport.

 

Bij Sidokwan kun je Taekwondo beoefenen vanaf 3 jaar. De trainingen zijn voor elk niveau, van (internationale) wedstrijdsport tot recreatieve sport. Je kunt je richten op Sparring en/of Stijl.

Wil je Nederlands Kampioen worden? Wil je je zwarte band halen? Wil je aan je weerbaarheid en conditie werken? De gediplomeerde trainers van Sidokwan begeleiden je hier graag in. Het trainen moet je natuurlijk zelf doen J

 

Wat is Hapkido?

Hapkido is een verdedigingskunst HAP betekent ‘harmonie van lichaam en geest’, KI betekent ‘Innerlijke kracht’ en Do betekent de manier, de weg. Hapkido kent een groot aantal technieken op het gebied van zelfverdediging. De technieken die je leert zijn, losmaak- en bevrijdingstechnieken, gewrichtsklemmen, valbreken, trap- en stoottechnieken, drukpunten en wapens.

 

Bij Sidokwan kun je Hapkido beoefenen vanaf 16 jaar. De trainingen zijn voor elk niveau. Wil je werken aan je weerbaarheid en zelfvertrouwen? Wil je leren hoe je jezelf kunt verdedigen? De trainers van Sidokwan helpen je hier graag bij.

 

Wat is UFW Kickbag/Boxing?

 

UFW Kickbag/Boxing is een workout waarbij je m.b.v. trap-, knie- en stoottechnieken op een Kickbag (stootkussen) werkt aan je conditie. Door de hoge intensiteit verbetert je conditie en je uithoudingsvermogen. Tijdens de lessen wordt de intensiteit opgebouwd en word je uitgedaagd om alles wat je hebt, te geven.

 

Bij Sidokwan kun je UFW Kickbag/Boxing beoefenen vanaf 16 jaar. Vind je het leuk om in een gezellige groep, die elkaar motiveert, te werken aan je conditie? De gediplomeerde trainers van Sidokwan ondersteunen je hier graag bij.

 

 

 

 

 

 

Doe mee!

 

Tijdens de Nationale Sportweek kun je bij Sidokwan kennismaken met de sport waarvan jij denkt dat die jou een boost gaat geven. Kijk voor de trainingstijden op https://www.sidokwan.nl/trainingstijden/

Neem sportkleding mee en je kunt gelijk meedoen aan een training. Wil je graag eerst een les kijken dan kan dat natuurlijk ook. Wil je alvast meer informatie? Dan kan dit tijdens de Open dag, op zaterdag 16 september a.s. van 10-15 uur, in de Dojang aan de Trompstraat 1a in Hoogeveen.

 

Sidokwan

 

Sidokwan is sinds 1985 als vereniging actief in Hoogeveen. De trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers in de eigen Dojang (zaal). Het is een gezellige en hechte club waarin alle werkzaamheden worden gedaan door vrijwilligers. Naast de trainingen worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor de verschillende doelgroepen. Van het jaarlijkse jeugdtoernooi en het jeugdkamp op Ameland tot kanoën en BBQ voor de volwassen en nog veel meer….

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over Sidokwan of over de activiteiten tijdens de Nationale Sportweek, kijk dan op de website https://www.sidokwan.nl. Je vindt daar ook de contactgegevens van onze trainers. Wil je meer algemene informatie over de Nationale Sportweek, kijk dan op: www.nocnsf.nl/nationale-sportweek

Geef een reactie