Algemeen

Nieuwe praktijkruimte “Opgroeien en zo” geopend; waar je ((als) kind) gezien en gehoord wordt

Hoogeveen-De officiële opening van het nieuwe pand van “Opgroeien en zo” vond afgelopen donderdag 7 september plaats. “Opgroeien en zo” is begin deze zomer gevestigd op een nieuwe locatie aan de van Echtenstraat, waarin zij geslaagd zijn om een warme, laagdrempelige plek te creëren voor onderzoek, begeleiding en behandeling van kinderen die om wat voor reden dan ook hulp nodig hebben. “Opgroeien en zo” is er voor ieder kind en gezin dat hulp nodig heeft om vervolgens te verder te kunnen bloeien.

Door de toenemende zorgvraag onder jeugdigen groeide de organisatie uit zijn jasje op de andere locatie aan de Hoofdstraat. “We hebben het ontzettend naar onze zin gehad, maar op een gegeven moment merkten we dat we veel jeugdhulp op de praktijk moesten bieden. In de beginjaren werkten we altijd op de locatie waar het kind zich bevond, iets wat we tot heden graag doen. Het blijkt soms fijn te zijn voor kinderen, en met name jongeren, om op een onafhankelijke locatie te komen. Hier aan de van Echtenstraat denken wij een prachtige plek gevonden te hebben.”

Beide eigenaren, Delia Schouten en Inèz Trechsel, zijn trots op hun nieuwe praktijkruimte. “Het belangrijkste van de nieuwe praktijkruimte vinden wij dat kinderen een veilige uitnodigende omgeving wordt geboden, waar zij zichzelf kunnen zijn. Een omgeving waar mensen gezien worden en waar begrip is en gedacht wordt vanuit mogelijkheden in plaats van belemmeringen. Het is fantastisch om te zien hoe de kinderen tot bloei komen en dat wij hier een bijdrage aan kunnen leveren.”

 

Geef een reactie