Algemeen

Verloskundigepraktijk Hoogeveen blijft in Bethesda

Hoogeveen/Zuidwolde: Tot grote schrik van zwangere vrouwen bracht op woensdag 22 augustus Zorggroep Treant haar definitieve besluit naar buiten om de afdelingen ‘acute verloskunde’ en ‘kindergeneeskunde’ per 15 oktober 2018 te sluiten in het Bethesda Ziekenhuis Hoogeveen en het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal. Een grote schrik voor zwangere vrouwen. Verloskundigenpraktijk Hoogeveen komt dan ook met een geruststellende mededeling.

“Nadat wij ons maandenlang volop hebben ingezet, met hoop op een goede oplossing, is onze teleurstelling groot.  De komende weken gaan wij hard aan het werk om de verloskundige zorg in onze regio zo veilig mogelijk te organiseren. Het spreekuur blijven wij houden op de plaatsen die jullie gewend zijn, namelijk in de praktijkruimtes op de begane grond van het Bethesda Ziekenhuis Hoogeveen en in Gezondheidscentrum ’t Wheemhuus in Zuidwolde. Tijdens het spreekuur gaan wij met jullie de gevolgen van het besluit van Treant op de (gewenste) plaats van de bevalling bespreken. Voor de poliklinische bevallingen gaan wij vanaf 15 oktober met jullie mee naar de omliggende ziekenhuizen en blijven wij ook voor de thuisbevalling voor jullie klaar staan. Bel gerust bij vragen of indien je graag extra tijd wil inplannen om dit tijdens het spreekuur met ons te bespreken.”

Tot zover het bericht op de Facebookpagina van de Verloskundigenpraktijk Hoogeveen

Foto: Facebook Verloskundigenpraktijk Hoogeveen

4 gedachten over “Verloskundigepraktijk Hoogeveen blijft in Bethesda

  • En vandaag, 25 september, nieuws van het WZA Assen. Ze gaan een mobiele verloskamer inzetten. Zijn we in Hoogeveen toch weer een tikkeltje aan de late kant.

  • Zijn er in Hoogeveen geen ondernemers die willen investeren in een kraamhotel?
    In het Noorden bestaat zoiets nog niet, het is een “hotel” waar mensen kunnen bevallen en hun kraamtijd kunnen doorbrengen. Er zijn dus verlloskamers en zoals in het verhaal van de ex-directeur van Bethesda zijn er artsen genoeg in tegenstelling tot wat Treant ons wil doen geloven.

    • Ja zo las ik gisteren dat heel veel treantpersoneel van de kinder/kraamafdeling in het ziekenhuis van Assen zijn gaan werken! Hoezo geen personeel genoeg?!

Geef een reactie