ISD maatregel geëist tegen Hoogevener

Assen/Hoogeveen: Een 31-jarige inwoner van Hoogeveen stond in Assen terecht vanwege een woninginbraak in Fluitenberg en het bezit van softdrugs. De inbraak vond plaats terwijl de man nog in zijn proefperiode zat van een vorige veroordeling en er ook nog een voorwaardelijke gevangenisstraf van 8 maanden openstond. Hij is zo vaak met justitie (O.M.) in aanraking geweest dat de officie van justitie nu een ISD maatregel eiste.

Het O.M. wil dat de man ook de voorwaardelijke gevangenisstraf van 8 maanden gaat uitzitten. De ISD maatregel is om meerderjarige stelselmatige daders te plaatsen in een daartoe aangewezen inrichting.

De man was bij een vorige veroordeling, diefstal met geweld bij de Hema in Hoogeveen, gewaarschuwd dat de ISD maatregel zou worden geëist bij een volgende zaak. Ondanks behandeling en begeleid wonen (in Alteveer) ging de man toch weer in de fout.

De Hoogevener ontkent de inbraak in Fluitenberg ondanks een afdruk van zijn handpalm op de vensterbank. Zijn advocaat vroeg vrijspraak omdat de afdruk geen overtuigend bewijs zou zijn. Ook de hoeveelheid drugs, 45 gram wiet, die in zijn woonruimte werd aangetroffen, zou de zware eis van een ISD maatregel niet rechtvaardigen, zo werd gepleit.

Het bezit van 5 gram cannabis of minder voor eigen gebruik is weliswaar strafbaar, maar leidt niet tot vervolging. Het bezit van 5 tot 30 gram is een overtreding en daarop staat een boete van € 75,-. Aldus het informatiecentrum voor Cannabis.

De uitspraak wordt over 14 dagen verwacht.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord