Algemeen

Repair Café Hoogeveen in Het Goed

A.s. zaterdag 26 augustus is Repair Café Hoogeveen van 11 tot 3 weer voor u in kringloopwarenhuis Het Goed aan de Kanaalweg 2 in Hoogeveen. Dit Repair Café is één van de 2.813 Repair Cafés wereldwijd.
Begonnen in Amsterdam in 2009 zijn er inmiddels Repair Cafés in allerlei landen en werelddelen, bijv. in Japan, India, Verenigde Staten, Roemenië, Brazilië en op Gran Canaria.
Dankzij al deze Repair Cafés blijven spullen langer bruikbaar en is weggooien van spullen vaak niet nodig. Veel dingen zijn – soms na een eenvoudige reparatie – weer prima bruikbaar. Ook de hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt zo beperkt, net als de CO2-uitstoot. En ………. repareren is ook gewoon leuk!
Om lange wachttijden te beperken kunt u zich met één – schoon – artikel melden bij één van de gastvrouwen van het Repair Café. Daarna gaat één van de vrijwilligers samen met u proberen het artikel te repareren. Heeft u nog iets dat u niet zelf kon repareren, dan kunt u zich opnieuw bij één van de gastvrouwen melden. Hulp nodig om bijv. een lange broek korter te maken? Wilt u dan de gewenste lengte afspelden of het aantal in te korten cm aangeven? Voor problemen met bijv. telefoons, printers, laptops of tv’s kunt u niet bij het Repair Café terecht.
Als u tevreden bent over reparatie of advies, dan ontvangt Repair Café Hoogeveen graag een bijdrage om ontbrekend gereedschap of naaigerei aan te kunnen schaffen.

Geef een reactie