Amusement

Roofvogeldemonstratie op de Camping Westerbergen te Echten

Echten-Gisterenavond op de Camping Westerbergen te Echten, verzamelden zich een groot publiek van alle leeftijden voor een betoverende ervaring. De aankondiging van een roofvogeldemonstratie door de befaamde Valkenhof uit Aalten bracht een grote verwachting en spanning met zich mee.

De vogels uitgestald die rustig zaten te wachten op het publiek die deze prachtige roofvogels konden bewonderen vanaf een korte afstand is al een hele belevenis, zeker wanneer je een zeearend van zo dichtbij mag bekijken.

Om 19.00 werd de demonstratie gestart met de Kuif Caracara die pardoes door het publiek dartelde en zelfs over de benen van het publiek heen liep op zoek naar voedsel.

De Kuif Caracara liet zien hoe ze de kleuren herkende om de juiste kleur van de bekertjes om te gooien zodat ze werd beloond met wat lekkers. De lachsalvo’s die volgde en het jonge publiek gilde het uit wanneer de Caracara te dichtbij kwam of over hun benen liepen.

En daar was de zeearend een geweldige majestueuze roofvogel die boven de menigte zweefden en zelfs dicht over de hoofden van het publiek scheerde.

De Valkeniers namen het publiek meer op een reis door de wereld van de roofvogels, en vertelden over de gedragingen en herkomst van de roofvogels.

De kinderen werden tijdens de demonstraties uitgenodigd door de Valkeniers om samen met de kleinere roofvogels te vliegen, een ware belevenis voor de kinderen om zo’n prachtige vogel op de hand te hebben, wel met een leren handschoen aan natuurlijk voor bescherming van de klauwen van de vogels.

De ouders van de kinderen werden ook verrast door de mogelijkheid om met de grotere roofvogels te mogen vliegen.

Aan het einde van de demonstratie mochten de kinderen met hun favorieten vogel op de foto tegen een kleine vergoeding, en zo kwam een gezellige indrukwekkende en een leerzame avond tot een einde.

Deze avond bij Camping Westerbergen tijdens de roofvogeldemonstratie was een waar succes.

Verslag en foto’s door Paula Bansema
www.focusmetpassie.com

 

Geef een reactie