Sport

Zaterdag 1e kwalificatieronde KNVB Beker Baronie – Hoogeveen

HOOGEVEEN – Kersverse 3e Divisionist Hoogeveen trapt zaterdag het seizoen af met de 1e kwalificatieronde van de landelijke TOTO KNVB Beker. De ploeg van de nieuwe trainer Stef Lamberink reist af naar Breda waar Baronie de tegenstander is om 18.00 uur. De wedstrijd is ook live te volgen via het YouTube-kanaal van Hoogeveen TV.

De deelname aan het landelijke bekertoernooi, waar ook de profclubs aan deelnemen, is het automatische gevolg van de promotie van Hoogeveen naar de Derde Divisie. In het verleden nam Hoogeveen al vaker deel aan dit toernooi en speelde het ook memorabele wedstrijden tegen profclubs. De laatste keer was in 2020 toen het Veenendaalse DOVO de tegenstander was. Die ploeg speelde toen een klasse hoger. Na een spectaculair duel verspeelde Hoogeveen in de slotfase een 2-1 voorsprong en verloor het uiteindelijk na strafschoppen.

Wisselvallige voorbereiding

Hoogeveen is inmiddels vier weken in voorbereiding en liep tegen een aantal grote nederlagen aan tegen Cambuur O20, FC Groningen O20 en HHC Hardenberg. Afgelopen weekend werd er met 3-0 gewonnen van eersteklasser ‘d Olde Veste ’54. Het was in deze periode echter een komen en gaan van spelers die terugkeerden of op vakantie gingen. Veel conclusies kunnen er dan ook niet getrokken worden. Zaterdag is men zo goed als compleet.

Trainer Stef Lamberink neemt het bekerduel uiterst serieus. “Ik zie het in het verlengde van de competitiestart van volgende week thuis tegen Genemuiden. Dus wat mij betreft moeten we er gewoon voor staan. Het is ook belangrijk voor de club. Naast sportief levert het verder komen financieel het nodige op.”

Veel wisselingen bij tegenstander

Daar waar Hoogeveen nauwelijks vertrekkende spelers had, zag tegenstander Baronie juist een groot aantal spelers vertrekken. Van de selectie van afgelopen seizoen zijn nog maar zes spelers over. De ploeg uit Breda komt net als Hoogeveen uit in de Derde Divisie, maar speelt in divisie B. Dat gebeurt onder leiding van de nieuwe trainer Jeroen van Bezouwen die overkwam van tweedeklasser Emplina.

Baronie handhaafde zich afgelopen seizoen ternauwernood in de herkansing van de nacompetitie, waarin JOS Watergraafsmeer werd verslagen. Een jaar eerder werd men kampioen van de Hoofdklasse. De club mag gezien het verleden best een grootmacht in het amateurvoetbal worden genoemd. Men werd maar liefst drie keer landskampioen bij de zondagamateurs en twee keer algeheel landskampioen.

Live op Hoogeveen TV

De wedstrijd is zaterdag ook live te volgen via Hoogeveen TV. Om 17.40 uur begint de uitzending met een voorbeschouwing met beide trainers. Hoogeveen TV zal sowieso komend seizoen de meeste wedstrijden weer live uitzenden en is te vinden via YouTube of www.hoogeveentv.nl.

Op de foto Stef Lamberink (Foto: Gerjo Stegeman)

Geef een reactie