Algemeen

Inschrijving Landelijke Actiedag Ouderenzorg van start

Met zoveel mogelijk collega’s naar Den Haag op 5 september aanstaande in bezit van ten minste 50 duizend steunbetuigingen voor de online petitie. Dat doel stellen ouderenzorgorganisaties zich in heel Nederland voor de komende zomer. Via www.geefouderenzorgzuurstof.nl is de online inschrijving voor de Landelijke Actiedag Ouderenzorg gestart. 

Over ruim twee maanden maakt het kabinet met Prinsjesdag de plannen voor volgend jaar bekend. “Tussen nu en Prinsjesdag zal het ministerie van VWS met een oplossing moeten komen om een ramp voor de ouderenzorg in 2024 te voorkomen”, aldus een van de initiatiefnemers Roeli Mossel van de NNCZ. “Juist nu er verkiezingen in aantocht zijn, is het van groot belang dat we ons als sector luid en duidelijk laten horen en zien”.

Landelijke Actiedag Ouderenzorg 

Op dinsdag 5 september 2023 vergadert de Tweede Kamer weer voor het eerst na het zomerreces. Roeli Mossel: “Die dinsdag komen we weer naar Den Haag. Dinsdag 5 september 2023 is de Landelijke Actiedag Ouderenzorg. Ik roep collega’s van alle ouderenzorgorganisaties in Nederland op om mee te gaan. Teken de online petitie en schrijf je in voor de actiedag in Den Haag”.  

Programma 

De actiedag op dinsdag 5 september 2023 start om 11.00. Diverse landelijke politieke partijen hebben hun aanwezigheid en bijdrage toegezegd. Demissionair minister Helder (Langdurige zorg en Sport) is uitgenodigd ook aanwezig te zijn en de petitie in ontvangst te nemen. Meer informatie over de Landelijke Actiedag Ouderenzorg is te vinden via www.geefouderenzorgzuurstof.nl. Via die site kun je je inschrijven voor de actiedag.

Online petitie 

De online petitie blijft in de lucht de komende periode om nog meer steunbetuigingen te verzamelen.

Geef een reactie