©Foto: Martin Schonewille
Algemeen

Snel een plaggenhut bouwen: maar nu met moderne gereedschappen

Noordscheschut – Waar vroeger, met de nodige voorbereidingen om het bouwmateriaal uit de bossen en heide te halen, een plaggenhut in 1 nacht werd  gebouwd, doen dit nu een aantal Schutters in een paar dagen. Het mooie bouwwerk verreist aan het Noord in Noordscheschut langs de Hoogeveensche vaart

Vroeger moest de bouw namelijk he in één nacht gebeuren Als een plaggenhut in één nacht werd gebouwd en er kwam rook uit de schoorsteen kwam in de morgenstond, mocht de hut blijven staan van de wetsdienaren. Gelukkig hoeven de noeste arbeiders dit nu niet te doen en zijn er moderne gereedschappen aanwezig én een bouwvergunning.

De plaggenhut zal In het kader van het Van Gogh-jaar in Drenthe worden gebouwd door vrijwilligers. Toen Vincent van Gogh verbleef in de provincie moet hij volgens historici verschillende plaggenhutten hebben gezien.

De plaggenhut heeft dadelijk een prominent  plekje want deze staat dadelijk op de Van Gogh-fiets- en vaarroute. Deze gaat via het Noord naar Noordscheschut. Vanuit de Drentse Praam kwam het initiatief om de route wat interactiever te maken.

Foto: Martin Schonewille

©Foto: Martin Schonewille
©Foto: Martin Schonewille

Geef een reactie