Amusement

U!TdagenD & Kunstmarkt goed bezocht

Hoogeveen – Hoogeveen heeft het nieuwe culturele seizoen geopend met het  festival U!TdagenD. Het programma was gestart op vrijdag 7 september vanaf 19.00 uur in De Tamboer met een show vol muziek, musical en dans door podiumkunstenaars uit de regio. Om 21.00 uur ging het feest verder met Meziek uut Veen. Regionale bands uit de jaren 65 tot 85 lieten zich nog een keer horen.  Zaterdagmiddag  waren er allerlei activiteiten in en om De Tamboer .

De Vrienden van De Tamboer haalden bijzondere straattheateracts naar Hoogeveen. Jonas & Friends presenteert Hout & Hout, een duo dat zich voortbeweegt op wind- en zonne-energie. De acrobaten van Duo Kaos uit Italië verbeelden in Time To Loop een adembenemend spel. Zeepbelkunstenaar Rob toverde gigantische zeepbellen in zijn Bubble Disco en in de zwarte huiskamer Krijt! van Chonk mocht alles worden gekleurd. DJ Frietmachine is een swingende installatie die je aardappel laat dansen. Plaatje klaar, frietje klaar en proeven maar.

Op de Kunstmarkt van De Tamboer naar Hoofdstraat Noord presenteerden kunstenaars hun werk en konden bezoekers zelf aan de slag. Bijvoorbeeld met de spannende competitie Maak een schilderij van een blote dame. En de blote dame was ook inderdaad aanwezig maar tot teleurstelling van sommigen bleek het een fors ‘Rubensmodel’ van het geslacht Holstein-Friesian, een Amerikaans zwartbonte melkkoe.

Het ‘Naaktmodel’ bleek een koe 🙂 

Geef een reactie