Algemeen

Mannenopvangorganisaties organiseren webinar over mannenmishandeling op 27 juni

Behalve voor vrouwen en kinderen, zijn er in Nederland ook zes opvanglocaties waar mannelijke slachtoffers van huiselijk geweld terechtkunnen. Op 1 juli 2023 bestaat de mannenopvang in Nederland precies 15 jaar. Uit cijfers van het CBS in 2020 bleek dat 7% van de mannen van 16 jaar en ouder in het jaar ervoor te maken had gehad met huiselijk geweld. Het werkelijke aantal ligt mogelijk nog een stuk hoger, zo zeggen de organisaties achter mannenmishandeling.nl.

Er is nog weinig kennis over mannenmishandeling bij zowel professionals als in de samenleving. Signalen worden niet opgepikt, mannen voelen zich minder snel ‘slachtoffer’ en wanneer zij zich wel bewust zijn van het feit dat er sprake is van mishandeling, overheerst vaak de schaamte.

Gratis webinar
Daarom organiseren mannenopvangorganisaties Moviera, Kadera, Sterk Huis, Blijf Groep en Arosa-Perspektief op dinsdag 27 juni 2023 van 15:00 tot 17:00 een gratis webinar. Een belangrijke stap in het genereren van meer bekendheid voor een onderbelichte groep slachtoffers van huiselijk geweld. De organisaties hopen hiermee de kennis over mannenmishandeling te vergroten en de weg naar de hulpverlening voor deze mannen en hun omgeving makkelijker te maken.

Inhoud
De dagvoorzitter van het webinar is Janine Janssen, lector Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties en bijzonder hoogleraar Rechtsantropologie aan de Open Universiteit. De aanwezige sprekers zullen het thema vanuit verschillende perspectieven belichten: hulpverleners, ervaringsdeskundigen vanuit zowel het slachtoffer- als het plegerperspectief, een operationeel expert zorg & veiligheid bij de politie en een advocaat-mediator die verschillende mannen uit de opvang heeft bijgestaan. Tijdens het webinar kunnen deelnemers vragen stellen in de chat.

Aanmelden
Het webinar is toegankelijk voor iedereen die meer over het thema mannenmishandeling te weten wil komen. Geïnteresseerden kunnen zich via https://www.mannenmishandeling.nl/webinar/ kosteloos aanmelden.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: