Peppermint

Wanneer Riley (Jennifer Garner) wakker wordt uit een diepe coma, herinnert ze zich alleen nog hoe haar dochtertje en man voor haar ogen op brute wijze werden vermoord. Als het gerechtelijke systeem de moordenaars ook nog eens vrijuit laat gaan, besluit Riley dat ze het heft in eigen handen moet nemen. Ze begint aan een tocht door de onderwereld van Los Angeles met slechts 1 doel: wraak!

Genre:
Speelduur:
Kijkwijzer:
Regisseur:
Acteurs:
Actie, thriller
100 minuten
16+
Pierre Morel
Jennifer Garner, John Gallagher Jr., Ann Ilonzeh, Richard Cabral, John Ortiz

Meer informatie of kaartjes voor deze film bestellen? Dat kan via Vue Hoogeveen!


Recensies

Frank van Osch

Frank van Osch

 

Waartoe je allemaal in staat bent als je tot het uiterste wordt getergd. Dat is waar deze film over gaat. Een heerlijke “good girl – bad guys” film die je meeneemt in de wraakacties van hoofdrolspeelster Riley North, gespeeld door Jennifer Garner.
Haar kennen we o.a. van recente films als The Dallas Buyers Club en Miracles from Heaven.

Op sociale media verschijnen berichten van voor- en tegenstanders die haar schoonmaakactie goed praten of juist verafschuwen. En dat is precies wat er gebeurd als je naar deze film zit te kijken. Helemaal eens dat Riley North het recht in eigen hand neemt als de “normale” structuren niet blijken te werken. En anderzijds dat dit toch eigenlijk niet kan want als we dat allemaal gaan doen dan wordt het een zooitje.
Een mooi dilemma dat eindigt in een wat voorspelbaar einde als de politie haar uiteindelijk een handje helpt.

Een zeer vermakelijke film die je zonder problemen direct meezuigt in de kruistocht van een eens zo fatsoenlijke, gewone en sociale vrouw die zo je buurvrouw zou kunnen zijn. Kijk maar uit…….

Natasja van Viersen

Natasja van Viersen

Peppermint is de actie film die je alles geeft wat je graag wil in zo’n film. Een slachtoffer die iemand verliest die dierbaar was. Een recht systeem dat keer op keer faalt. Corrupte politie en rechters. En een bad ase persoon die daarom maar zelf recht gaat halen. En dan natuurlijk de domme schurken die zoals gewoonlijk de tegenpartij zwakker inschatten dan ze is.

Alles klopte aan deze film. Het verhaal is goed. De muziek was erg passend bij de film zelfs het nummer bij de aftiteling was erg passend (i will come to get you). Dan natuurlijk de super goede special effects niet te vergeten en de juiste slag acteurs. Deze film had dit allemaal en dat maakt dat dit in mijn ogen ook een zeer goede actie film is van deze tijd.

Tuurlijk is het verhaallijn vaker verfilmd, in alle films van Steven Segal en Jackie Chane ed. nemen de slachtoffers wraak op de personen die hun familie hebben vermoord. Maar dat maakt deze film niet minder goed. Het verhaal is spannend en je leeft echt met haar mee in het verhaal. En ik denk dat ik in het echte leven net zo zou reageren als de mensen om haar heen doen. Ze is een held als het rechtssysteem de criminelen niet opsluit door corruptie tja dan moet iemand anders het maar doen.

Ik raad deze film echt aan om te gaan kijken en geef hem dan ook een wel verdiende 9.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord