Sport

Kikkerchallenge en zwemloop in Zuidwolde onder zomerse omstandigheden

Het was afgelopen woensdagavond druk op het terrein van zwembad De Waterlelie in Zuidwolde. De jaarlijkse zwemloop en kikkerchallenge stond op het programma, waarbij er eerst in het vijftigmeterbad gezwommen wordt met aansluitend een hardlooponderdeel. Voor de basisschooljeugd waren er in het parcours van de kikkerchallenge verschillende uitdagingen en obstakels verwerkt. Bijna 100 kinderen en G-sporters startten met tussenpozen van de grote glijbaan en gingen met veel enthousiasme en plezier door het zwembad en over de obstakels op het grote veld.

 

Even later was de start van de supersprint over 200 meter zwemmen en 1,8 kilometer hardlopen. Ook hier waren het vooral de jonge atleten en atletes die het veld vulden. In de verschillende categorieën waren er eerste prijzen voor Fenna Gabriëls (Zuidwolde), Mathijs Boersma (Hoogeveen), Nora Lynn Otten (Hollandscheveld), Reinout Venema (Hoogeveen), Mats Lande Timmer (Assen) en het duo Sven en Sam (Zuidwolde).

 

Op het langste nummer, de sprintafstand (500 m zwemmen, 5,4 km lopen), verlengden zowel de winnares als de winnaar van de voorgaande editie hun titel. Erwin Akkerman uit Meppel was ruim de sterkste en ook Stefanie Dolsma uit Zuidwolde kon eenvoudig als eerste over de streep komen. Niels en Milan van As uit Hoogeveen wonnen de wedstrijd voor duo’s op de sprint afstand.

 

Uitslagen

 

Vrouwen 500m zwemmen – 5,25km lopen

1

Stefanie Dolsma

Zuidwolde

34:03

2

Mariska Huiskes

Zuidwolde

40:08

3

Heleen Alsema

Zuidlaren

46:44

 

Mannen 500m zwemmen – 5,25km lopen

1

Erwin Akkerman

Meppel

26:18

2

Robin Meima

Heerde

27:49

3

Ludy Timmer

Assen

28:46

 

Volledige uitslag op https://uitslagen.nl/uitslag?id=2023061451226

Foto: Remco Bos

Geef een reactie