Algemeen

Echtpaar van Hidding-Kalk vierde gisteren hun 60 jaar jubileum

Hoogeveen-Namens de gemeente Hoogeveen bracht de burgemeester Karel Loohuis vandaag het echtpaar een bezoek om hun te feliciteren met hun 60 jarig jubileum.
Met een warm onthaal werd de burgemeester verwelkomt en onder het genot van een kop koffie en een lekker stukje taart, gezellig om de tafel samen met hun dochters en kleindochter.
Voor woonzorgcentrum Olden Kinholt een leuke gebeurtenis waarvoor het eerst een 60 jarig huwelijk werd gevierd en waar uiteraard veel aandacht werd gegeven aan het diamanten bruidspaar.

Op vrijdag 7 juni 1963 trouwden in het gemeentehuis van Ten Boer (Gr) Roelof Hidding en Geertruida Kalk. Roelof, geboren op 14 juli 1940 in Holthe (Beilen) en Truida op 6 augustus 1943 in Thesinghe (Gr). Roelof was het vijfde kind uit een gezin van 7 kinderen en Truida was het tweede kind uit een gezin van 3 kinderen.

De vader van Roelof overleed toen hij nog op de lagere school zat waardoor Roelof op zeer jonge leeftijd ging werken als klompenmaker. Het weekloon was toen ƒ 2,50. Geld dat in die jaren hard nodig was voor het grote gezin. Truida is na het behalen van haar mulodiploma naar Beilen gegaan om daar bij Stichting Beileroord de opleiding van verpleegster te volgen. Roelof zat toen in militaire dienst.

Roelof zag Truida een keer lopen in Beilen, is toen op haar afgestapt, maakte een afspraakje bij Stalen Hendrik, een oorlogsmonument, in Beilen en zo begon hun relatie.

In het begin van hun huwelijk hebben ze bij de ouders van Truida gewoond in Groningen. Daar is de oudste dochter, Geralda, geboren. In 1964 verhuisden ze naar Assen waar de tweede dochter, Jeanet, werd geboren. In 1965 werd de jongste dochter, Tanja, geboren. Het gezin woonde toen inmiddels in Beilen.

Roelof was tijdens de eerste jaren van hun huwelijk internationaal vrachtwagenchauffeur op o.a. Denemarken, Duitsland en Frankrijk. Later verhuisde het gezin naar Hoogeveen waar Roelof een baan kreeg in het slachthuis van de gemeente Hoogeveen. Ook was hij in die jaren actief als vrijwillig militair bij het Korps Nationale Reserve, Koninklijke Landmacht. De laatste jaren voor zijn pensioen heeft hij bij de WMD in Hoogeveen gewerkt. Truida zorgde in het begin van hun huwelijk voor de kinderen. Toen de kinderen groter werden is ze gaan werken bij de KomAs. Eerst op de afdeling, Brons textiel, later in de slagerij. Helaas moest ze na ruim 12 jaar gewerkt te hebben, stoppen. Na 3 herniaoperaties werd ze afgekeurd.

Haar grootste hobby, zelf kleding maken voor haarzelf en de kinderen/kleinkinderen heeft ze tot op late leeftijd nog gedaan. Ook heeft ze veel gebreid, vooral sokken voor haar man en schoonzonen. Ze kregen 3 kleindochters en 4 kleinzonen waar ze ook veel op hebben gepast. Roelof kon op 57-jarige leeftijd met de VUT en toen hebben ze samen nog menig vakantiereisje gemaakt. Met vrienden en familie naar Benidorm, maar ook met z`n tweeën in hun eigen VW-bus naar Benidorm. De laatste vakantie was in 2013, naar Zuid-Frankrijk. Toen reed Roelof ook nog zelf in de VW-bus. Sinds april verblijven ze allebei in Olden Kinholt en daar vieren ze hun 60-jarig jubileum.

Foto: Paula Bansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen