Amusement

Dorpscentrum ’t Anker heeft een weer een mooi seizoen voor de boeg

Hollandscheld – De superactieve Evenementencommissie van ’t Anker is er in geslaagd om voor het komende seizoen weer een aantrekkelijk programma te presenteren met een royaal aanbod aan cursussen, workshops, diverse activiteiten en voorstellingen.

Meer dan 30 vrijwillige ‘postbodes’, die ook het dorpsmagazine Pr8veld, het boekje van de feestweek en de nieuwsbrieven en de flyers van de dorpscoöperatie HollandscheveldVerbindt bezorgen, hebben er de afgelopen dagen voor gezorgd dat het programma boekje van het seizoen 2018 – 2019 weer bij iedereen in het dorp op de mat is gevallen.

Het bestuur van ’t Anker is heel erg ingenomen met zoveel medewerking. Het is trots op al die enthousiaste vrijwilligers van ‘t Anker die het mogelijk maken dat het elk jaar opnieuw bruist van de activiteiten in ’t Anker. Zonder hen zou dit allemaal onmogelijk zijn. Het meer dan 50 pagina’s tellende programmaboekje behelst een aanbod van bijna 40 cursussen en workshops en ook nog eens een aantal voorstellingen. De cursussen en workshops variëren van fotografie, werken met de computer of Smartphone, fotobewerking, schilderen, quilten, sieraden maken tot het schrijven van persberichten. Teveel om op te noemen, maar dat is ook overbodig, want daarvoor is nou precies het programmaboekje gemaakt en verspreid. De successen van voorgaande jaren worden opnieuw aangeboden en daarnaast is er een aantal nieuwe activiteiten in het boekje opgenomen.

opening seizoen met Strunen in het duuster 

Evenals de twee voorafgaande jaren wordt het nieuwe seizoen ingeluid met de wandeling Strunen in het 2-duuster op 21 september vanaf 19.30 uur. Een voettocht door en rondom Hollandscheveld in de schemeravond met tal van verrassende optredens en belevenissen onderweg. Gezien de belangstelling hiervoor in de voorgaande jaren is dit een tocht waar velen alweer reikhalzend naar uitkijken.

Wegens succes zijn geprolongeerd de voorstellingen van The Old Times Skifflers, Harm en Roelof, Ben Steneker en de Buttbugs uit eigen dorp. Evenzeer geldt prolongatie voor de Drentse Avond met muziek van Vleems & Luchies, verhalen van en gepresenteerd door schrijver Jan Veensta en toneel van de Rederijkerskamer uit Borger. De zondagmiddagen met . . . . steeds andere musici zijn voor veel mensen een begrip geworden en komen daarom uiteraard in het komende seizoen weer terug. Maar ook komt plaatsgenoot Mark Tuit een lezing houden over Voorjaarsvogels. De toneelvereniging VIP staat op de planken met Amor richt zijn pijlen zelf.
De Evenementencommissie heeft één advies: zorg dat je er op tijd bij bent met het aanmelden, want vorig jaar moest een aantal belangstellenden teleurgesteld worden omdat sommige cursussen of workshops waren volgeboekt of de kaartjes voor een voorstelling waren uitverkocht.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: