Algemeen

Fun Fair Market Festival op het Roelof van Echten College

Hoogeveen-Op woensdag 7 juni wordt op het Roelof van Echten College een spetterend festival georganiseerd: de FunFair Market. Voor jong en oud zal hier van alles te beleven zijn: van muziek en entertainment, tot (zelfgemaakte) producten, diensten en etenswaren. Zo zijn er naast lekkere hapjes en drankjes ook allerlei kraampjes waar je bijvoorbeeld bloemen, kaarten en sieraden kunt kopen, je nagels kunt laten doen, een goochelshow kunt bekijken of aan een loterij mee kunt doen. Het bijzondere aan de markt is dat alle bedrijfjes door leerlingen worden gerund.

Het project
De FunFair Market is onderdeel van Company FunFair, een tweedaags, onderwijsproject over ondernemerschap. Doel van Company FunFair is leerlingen op een leuke en interactieve manier te laten ervaren wat er allemaal komt kijken bij ondernemen. Via allerlei interactieve opdrachten kunnen punten worden gescoord, die de plaats op de ranglijst bepalen. Een team enthousiaste studenten begeleidt de leerlingen in de klassen.

De markt
Om ervoor te zorgen dat de FunFair Market een succes wordt, is het belangrijk dat er voldoende klanten zijn waaraan de leerlingen hun producten of diensten kunnen aanbieden. We roepen dan ook iedereen op om woensdag 7 juni tussen 12.00 en 14.00 uur naar de markt te komen. Op de markt kan met muntjes worden betaald, welke met pinpas en contant geld te koop zijn. De opbrengst van de markt komt volledig ten goede aan microkredietprojecten in ontwikkelingslanden.

Helemaal van deze tijd
Company FunFair is helemaal van deze tijd: digitaal onderwijs met behulp van nieuwe media en

communicatiemiddelen. Leerlingen gebruiken social media om reclame te maken en maken gebruik van smartphones om hun bedrijfsplan op te stellen en het informatiemateriaal te bestuderen. Ook besteedt het project veel aandacht aan het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Initiatiefnemers
Het project is een initiatief van Stichting Cross Your Borders. Deze stichting is in 2004 opgezet door een groep jongeren die zich betrokken voelt bij mondiaal onrecht. Sindsdien is het initiatief sterk gegroeid en nemen jaarlijks ongeveer 250 scholen deel aan diens onderwijsprojecten. Naast Company FunFair organiseert Stichting Cross Your Borders diverse andere burgerschapsprojecten en schoolreizen. Kijk voor meer informatie op www.crossyourborders.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen