Algemeen

Echtpaar Koster uit Noordscheschut vieren vandaag hun 60 jarig huwelijk

Noordscheschut-Namens de gemeente Hoogeveen bracht de burgemeester Karel Loohuis vanochtend het echtpaar een bezoek om hun te feliciteren met hun 60 jarig huwelijk.

Op 5 juni 2023 zijn Gerard Koster en Geesje Koster-Snippe 60 jaar getrouwd.

Zij hebben elkaar voor het eerst ontmoet op de kruising Riegshoogtendijk-Carstendijk, dit was op 13 augustus 1955. In die tijd was ‘de Rieg’ een plaats waar veel jongelui elkaar ontmoeten.

Gerard is geboren in het huis waar ze nu wonen en Geesje haar wieg stond in Hollandscheveld. Beiden komen ze uit een groot gezin. Gerard was 2e in de rij van 6 kinderen en Geesje was 7e in de rij van 10 kinderen. Geesje was een echte boerin en hielp haar ouders en broer op de boerderij. Gerard werkte in het bos vanaf 1961 samen met zijn vader en later met zijn zoon.

Samen hebben ze 6 kinderen, 18 kleinkinderen en wordt in spanning uitgekeken naar het 12e achterkleinkind.

Naast zijn werk heeft Gerard zich 24 jaar ingezet voor de Eben-Haëzerschool en samen hebben ze veel hand en spandiensten voor de kerk verricht.

Vroeger gingen ze als gezin vaak dagjes weg, o.a. naar het Ermerzand maar toen hun kinderen de deur uit waren gingen ze voor het eerst samen op vakantie, een heerlijke bootreis of met de auto naar Duitsland en Oostenrijk.

Zij zijn zeer dankbaar voor alles wat zij samen hebben mogen beleven en tellen hun zegeningen elke dag.

Foto: Paula Bansema

Geef een reactie