Echtpaar Sterk-Koster 60 jaar getrouwd

Hoogeveen – Dinsdag 4 september was het echtpaar Sterk-Koster 60 jaar getrouwd. Namens de gemeente Hoogeveen bracht wethouder Erik Giethoorn hun de gelukwensen over.

De heer en mevrouw Sterk hebben beide de oorlog meegemaakt. De heer Sterk is geboren in 1936 (82) en mevrouw Sterk in 1938 (80). Ze zijn eerst gaan samenwonen bij opa en oma Koster in de voorkamer in Boskoop. In 1958 zijn ze getrouwd.

De heer Sterk is begonnen met werken bij Goedewaagen als pottenbakker en heeft daar zijn vakopleiding gedaan.
 Al snel ging hij naar de Flora te Gouda (ook als pottenbakker). Hij is kort vrachtwagenchauffeur geweest op een kiepwagen maar keerde al weer snel terug naar de Flora. 
Later op kantoor en weer later als vertegenwoordiger. Met zijn collega’s ging hij regelmatig zeevissen en klaverjassen. Klaverjassen deden ze in de kantine, maar ook bij collega’s thuis. Mevrouw Sterk heeft gewerkt als huishoudster, bij de bakker en ze heeft ook bij Samson in Alphen aan de Rijn gewerkt.

In 1959 zijn ze verhuisd naar Gouda. Naar een flat op 4 hoog met een kolenkachel en een lavet in de badkamer. Een jaar later verhuisden ze al weer naar Reeuwijk-Dorp. Ze hadden toen een Volkswagen kever en gingen op zondag vaak weg. Naar de bossen of naar het natuurbad in Bilthoven. Mevrouw Sterk reed altijd op de brommer waarmee ze naar Gouda reed. Later heeft ze in Reeuwijk haar rijbewijs gehaald.

In 1975 zijn ze verhuisd naar Gouda. Omdat de Flora naar Hardenberg ging verhuizen, moesten het echtpaar kiezen om in Gouda te blijven of om mee te gaan naar Hardenberg. De verkoop van het huis in Gouda was erg lastig, uiteindelijk werd het huis wel verkocht. Als dat niet gelukt was, dan hadden ze de volgende dag moeten besluiten om in Gouda te blijven. De heer Sterk heeft ruim een jaar heen en weer gereden naar Hardenberg. Hij verbleef bij Ome Dries in Slagharen en kwam alleen in het weekend naar huis. Bij Ome Dries heeft hij leren bridgen.

In 1981 verhuisden ze dan van het westen naar Hardenberg.
 Meneer Sterk heeft uiteindelijk nog maar een paar jaar bij de Flora gewerkt. Hij kwam door een hartinfarct in de ziektewet.
 Hij vond klaverjassen erg leuk en ging regelmatig naar het buurthuis.
 Computeren vond hij ook leuk. Hij heeft een cursus gevolgd en ging daarna assisteren bij computercursussen in het buurtgebouw. 
Ook heeft hij nog een korte periode op bridge gezeten.

In 1982 is hun eerste kleinkind geboren. Op dat moment waren er 5 generaties. In 1994 verhuisden naar Hoogeveen. Ze hebben nu 3 kinderen, 5 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen.

Samen met de familie Nijhoff zijn ze meerdere malen naar Salou, Lloret de Mar en Margrat de Mar geweest

Het echtpaar woont nu in het Jannes van der Sleeden locatie Het Haagje. En hebben het hier uitstekend naar hun zin.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord