Echtpaar Brink-Loonstra 60 jaar getrouwd

Hoogeveen – Dinsdag 4 september 2018 was het 60 jaar geleden dat Tinus Brink (83) en Jannie Loonstra (82) getrouwd zijn. Namens de gemeente Hoogeveen kwam burgemeester Karel Loohuis hun de gelukwensen overbrengen.

Tinus en Jannie zijn getrouwd in Oldekerk (Groningen). Dit tot groot genoegen van Tinus, want hij was het die er de hand in had dat Jannie naar een oom en tante van hem werd ‘gelokt’ voor wat naai- en herstelwerk dat ze regelmatig verrichtte in de regio, zodat Tinus en zij in gesprek zouden raken. En dat lukte.

Na hun huwelijk verhuisden ze, na een aantal jaren in Noord-Holland gewoond te hebben vanwege Tinus zijn werkzaamheden bij de Spoorwegen, in 1965 naar Hoogeveen. In Hoogeveen ging Tinus aan de slag bij wat destijds Drenthina heette (nu Ardagh). In de volksmond ‘de blikfabriek’ genoemd. Hij had daar een administratieve functie. Tinus heeft daar met veel plezier gewerkt, maar werd door een reorganisatie gedwongen te stoppen met werken toen hij 57,5 jaar was, in 1992.

In die periode heeft Jannie naast de opvoeding van de kinderen een aantal jaren bij de thuiszorg gewerkt. Ze kregen vier kinderen, allemaal jongens, waarvan twee inmiddels overleden zijn. Ze hebben drie kleinkinderen.

Beiden staan nog midden in de maatschappij, ze zijn actief (geweest) voor de Kerk (PKN) en zijn nog steeds actief als vrijwilligers in Weidesteyn en Bilderdijk. Tinus is daarnaast 25 jaar meegeweest met de vakantieweek voor gehandicapten in Doorn en is nog steeds jaarlijks actief als vrijwilliger bij de stroopwafelverkoop voor de vakantieweek.

Als gezamenlijke hebben ze fietsen. Jannie werkt ook graag in de tuin en Tinus maakt graag een wandeling door Hoogeveen, regelmatig ook met iemand die rolstoel gebonden is.

Ze zijn dankbaar dat ze gezond zijn en dat ze praktisch alles zelf nog kunnen doen.

Geef een antwoord