Algemeen

IVN organiseert voor de 10de keer de landelijke Slootjesdag.

Hoogeveen-Slootjesdag 2.0, onze jaarlijkse Slootjesdag op de tweede zondag in juni wordt ook in 2023 georganiseerd. Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden.

Robin de Reiger speelt deze dag de hoofdrol. Deze reiger laat zien wat er allemaal nodig is om te kunnen leven in en rond een sloot. IVN-vrijwilligers staan klaar om je mee te nemen in het verhaal van Robin de Reiger. We werken met een stempelkaart zodat je de 5 activiteiten rondom het water op kunt zoeken om mee te doen en af te laten stempelen. Zo zul je leren over de 330.000 kilometer sloten die we in Nederland hebben, maar ook je eigen waterfilter maken en een water ecosysteem in een mooie pot. Ga je mee op avontuur langs de waterkant? Samen met de IVN-vrijwilligers. Neem een picknickkleedje mee, bak een broodje en geniet van alles wat leeft in en rond het water. Lever aan het eind van de activiteit de stempelkaart in voor een leuk presentje.

De IVN Slootjesdag beleef je met het hele gezin. Als het lukt neem dan je eigen schepnetje mee en een emmer om de waterbeestjes in te doen. Wij zorgen voor de rest. We organiseren de IVN Slootjesdag al voor de 10de keer. Ben jij erbij?

Geef een reactie

Aankomende evenementen