Algemeen

Van Gogh goed zichtbaar bij het Raadhuisplein

Hoogeveen- Van Gogh leeft in Hoogeveen overal zie je langzaam steeds meer portretten en kunstwerken van Vincent van Gogh in het straatbeeld van Hoogeveen.
Er wordt ruim aandacht gegeven aan het 140 jarig bestaan Van Vincent van Gogh op allerlei geweldige mooie manieren, wat zichtbaar is en waar de bewoners van Hoogeveen daarin betrokken bij worden.

Vandaag schittert het portret van Gogh aan een lantaarnpaal voor het Raadhuisplein, er staat nog veel op het agenda de aankomende tijden over Vincent Van Gogh.

Werken van Vincent zijn te zien in de Hoofdstraat zoals het gigantische portret tegenover de Tamboer, maar ook voor in de Hoofdstraat 225 is een prachtige foto render te zien van het portret van Vincent van Gogh, op het station zijn diverse kunstwerken te bewonderen van Vincent van Gogh.

Vincent van Gogh de wereld beroemde schilder zette 140 jaar geleden zijn voet in Hoogeveen waar hij drie weken verbleef.
11 September 1983  kwam hij vanuit Den Haag met de trein naar Hoogeveen waar hij 7 uur over deed, berooid en met liefdesverdriet kwam Vincent aan in de avond om 21.00 uur.
Hij logeerde drie weken in het logement Hartsuiker aan de Pesserstraat wat toen nog de Toldijk was, Vincent schreef aan zijn broer Theo dat hij er voor één gulden per nacht daar een slaapplek op de zolder huurde.
Vincent was van plan vanuit Hoogeveen dieper de provincie in te trekken en met een schuit kon hij de Hoogeveense vaart afvaren om op deze manier de Zuid-Oostelijke hoek van Drenthe te verkennen.

Na drie weken verblijf in het logement in Hoogeveen vertrok Vincent naar Nieuw-Amsterdam/Veenoord, hij  hield voorlopig het logement aan voor zijn opslag van zijn koffer en als postadres, waar hij op 12 oktober weer even in Hoogeveen zal zijn.

Foto’s:  Paula Bansema/Geert Oldenbeuving

Een gedachte over “Van Gogh goed zichtbaar bij het Raadhuisplein

Geef een reactie