Algemeen

Repair Café Hoogeveen op zaterdag 27 mei

Hoogeveen-Komende zaterdag, 27 mei, is er van 11 tot 3 weer een Repair Café in kringloopwarenhuis Het Goed aan de Kanaalweg 2 in Hoogeveen. In 2012 is Repair Café Hoogeveen begonnen en na een Coronapauze van maart 2020 tot mei 2022 is a.s. zaterdag alweer het vijfde Repair Café in 2023. In al die jaren hebben de vrijwilligers, al dan niet samen met de bezoekers, ruim 3.800 klussen uitgevoerd – gemiddeld ruim 40 klussen per Repair Café – waarbij het in ruim 60% van de gevallen lukte het artikel te repareren!

Hierdoor blijven spullen langer bruikbaar en was weggooien niet nodig. Want veel dingen zijn na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt, net als de CO2-uitstoot. Want bij het fabriceren van nieuwe producten – en het recyclen van oude – komt CO2 vrij. Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is en vaak makkelijk.

Ter voorkoming van lange wachttijden kunt u zich met één schoon artikel melden bij één van de gastvrouwen van het Repair Café. Heeft u daarna nog iets anders, dan kunt u zich opnieuw melden. Heeft u hulp nodig om bijv. een lange broek of rokje korter te maken, dan graag de gewenste lengte afspelden of het aantal in te korten cm aangeven.

Als u tevreden bent over reparatie of advies, dan ontvangt Repair Café Hoogeveen graag een bijdrage om ontbrekend gereedschap of naaigerei aan te kunnen schaffen.

Graag tot zien bij het Repair Café en in Het Goed!

Foto: Marit Dijkstra

 

Geef een reactie