Podium plekken en persoonlijk records voor Hac atleten bij de Vrieling Hardenberg City Run

Hardenberg-Afgelopen zaterdag 20 mei was alweer de 17e Vrieling Hardenberg City Run. Een super snel parcours en onder prachtige omstandigheden deden een zestal Hac ’63 atleten mee met de halve marathon en de 5 km.

Halve marathon
Om 17:25 klonk het startschot voor de halve marathon van Hardenberg. Aan de start stonden met 250 andere lopers Robin Vos, Arjan Gruppen en Aard van der Vinne. Direct na het startschot nam Robin de leiding en hield dat vol tot aan het einde. De lopers vertrokken al snel uit het centrum om langs de vecht richting Rheeze te lopen. Arjan en Aard liepen mooi samen op en volgden Robin op gepaste afstand. Terwijl Robin langzaam uit het zicht verdween. Robin finishte knap als eerste overall in een tijd  1:17:23 gelopen en liep ruim 2 minuten van zijn PR af.

Arjan en Aard bleven tot aan de laatste bocht bij elkaar, af en toe haakte er een andere loper voor een paar km aan. Bij het ingaan van de laatste bocht probeerde Aard met een kleine versnelling Arjan nog te verassen, maar Arjan was alert en versnelde.

Arjan finishte in een tijd van 1:23:40 en liep net als Robin ruim 2 minuten van zijn PR af.

Arjan werd 3e bij de mannen 40. Aard liep, dankzij het haaswerk van Arjan, naar een tijd van 1:23:43 en werd hiermee knap eerste bij de mannen 50.

5 KM
Bij de 5km liepen 3 HAC atleten mee: Ilona Schra, Ilona Stille en Michel Veldman mee. De start van de 5km was tegelijk met de start van de 10km. Het parcours voerde de lopers vanuit het centrum richting de Marslanden. Na één grote ronde mochten de 5km lopers finishen terwijl de 10km lopers nog een keer het ronde mochten lopen. Michel finishte in 16:18 en kwam een paar seconden tekort voor de 3e plek.

Hac atleet Ilona Schra won met overmacht en ging ruim onder de 20 min. Haar tijd was 19:21
De andere hac atleet Ilona Stille liep een nieuw PR en werd 3e in een tijd van 24 min.