Verkrampt SCN ziet nacompetitie naderen na nipte nederlaag tegen Fit Boys

Op bezoek bij Fit Boys verloor SCN afgelopen zaterdag met 3-2. In een wedstrijd waarin alle treffers in het laatste kwartier vielen en SCN met tien man kwam te staan, maakte de ploeg uit Nieuwlande geen frisse indruk en trok uiteindelijk aan het kortste eind.

Met nog twee speelrondes te gaan streed SCN op bezoek bij Fit Boys om de drie punten om zo een grote stap te zetten de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen. Een belangrijk duel voor de Nieuwlandenaren, echter maakten de bezoekers in de eerste helft geen frisse indruk. Ondanks dat SCN voetballend er wel een aantal keer aardig uit kwam, ontbrak de energie die de ploeg in de weken hiervoor wel op de mat legde. Op een klein overwicht en enkele mogelijkheden van Fit Boys na was er in de eerste helft weinig spektakel te beleven.

Wedstrijd komt los in laatste kwartier

In de tweede helft breidde Fit Boys het overwicht in balbezit uit. Het was echter wachten tot het laatste kwartier van de wedstrijd voordat er daadwerkelijk een doorbraak kwam. Een vlotlopende aanval van de thuisploeg bracht invaller Stefan Eefting in stelling die doelman Leon Reitsema met een zuiver schot in de lange hoek passeerde, 1-0. Amper een minuut later kwam Fit Boys op discutabele wijze ook op 2-0. Een snel genomen vrije trap bracht de op het oog in buitenspel staande Eefting in stelling die koelbloedig zijn tweede van de middag maakte. De assistent-scheidsrechter vlagde wel voor buitenspel, maar arbiter Drost die zelf nog druk bezig was met de vrije trap liet zijn assistent staan. Hevige protesten van SCN resulteerden tot overmaat van ramp ook nog in een rode kaart voor Lars Guichelaar die de arbiter beledigde.

SCN komt te laat met reactie

Het voorval van de rode kaart en de tweede tegentreffer resulteerde er wel in dat het gif waar het de hele wedstrijd aan ontbrak bij SCN weer terug was. De ploeg ging opportunistischer spelen en kwam daarmee in de 85e minuut terug tot 2-1. Bryan Marissen vond met een hoge pass het hoofd van Stefan Bruinsma die de bal achter doelman Niels van der West kopte. SCN had heel even hoop maar een minuut na de aansluitingstreffer maakte Fit Boys op de counter via Daniël van der West de 3-1. Weer kwam SCN snel met een reactie via Bryan Marissen. Hij schoot de bal hard in de bovenhoek nadat hij in het strafschopgebied werd bereikt door Danny Kuiper, 3-2. In de slotminuten werd er niet meer gescoord. De energie die SCN na de rode kaart bracht, was onvoldoende om het verkrampte spel van daarvoor te compenseren.

Laatste speelronde

Volgende week speelt SCN haar laatste competitieduel thuis tegen Haulerwijk. Met twee punten achterstand en een slechter doelsaldo op zowel SVBO als Glimmen is er maar één reële optie voor SCN om de nacompetitie te ontlopen: winnen van Haulerwijk en hopen dat SVBO of Glimmen haar laatste duel verliest.

Door: Marco Bruinsma