Amusement

Bezige Bijenburendag Steenbergerpark

Hoogeveen -Tijdens bezige bijenburendag is er de mogelijkheid om een actieve wandeling in het Steenbergerpark mee te maken. Er is een nieuwe wandelroute in en rondom het Steenbergerpark, deze wordt voor een gedeelte gebruikt om de activiteiten in het park onder de aandacht te brengen.

Langs deze wandelroute kan iedereen kennis maken met diverse activiteiten in het park. De volgende activiteiten staan op het programma:

Meedoen met het bouwen aan het insectenhotel in de IVN Struuntuun. Het insectenhotel is een samenwerking tussen het Oranjefonds en Landschapbeheer Drenthe. Bij IVN kan iedereen meer leren over het project Vogelvriendelijk Hoogeveen. Verhalen vertellen in de wilgenhut en wie weet ben jij straks wel de beste broodjesbakker in het park!

Een Disc Golf clinic met een van de leden van de Disc Golf Noord-Nederland.

Er kan een bomenexcursie worden gelopen en Geert Oldenbeuving wil graag iets meer vertellen over de mooie Mozaiekbank in het park. Op verschillende plaatsen in het park wordt iets verteld over de geschiedenis van het park en de wijk de Weide. De superbellenblaas activiteit van de Steenbergerparkleeft groep mag zeker niet ontbreken.

Voor jongeren zijn er activiteiten die aangestuurd worden door onze nieuwe jongerenwerker in de wijk, Iris Schonewille. Buurtbewoners steken momenteel energie in het realiseren van een fietscrosbaantje in het park. Alle stoplichten staan op groen, nu nog de centjes nog bij elkaar schrapen. Kennismaken met de plannen voor het fietscrossbaantje, het kan op 22 september.

Bij de kinderboerderij en IVN zoeken we nieuwe vrijwilligers, natuurlijk zou het leuk zijn als buren van de Beestenbult en het Struunhuus zich hiervoor aanmelden.
22 september In het Steenbergerpark
Tussen 11 en 15 uur
Starten kan bij Kinderboerderij de Beestenbult en het IVN Struunhuus
Koffie en thee staat klaar

Geef een reactie