Hollandscheveld weerhoudt Klazienaveen van kampioenschap

Hollandscheveld – Tijdens de laatste competitiewedstrijd speelde Hollandscheveld alleen nog voor de eer, winst of verlies zou niets meer betekenen voor de nacompetitie. De tegenstander, Klazienaveen, had echter nog een minimale kans om kampioen te worden. Zij hadden vorige week de kans om het kampioenschap in eigen hand te houden verspeeld door gelijk te spelen in Meppel.

Nu staan ze qua punten op een gedeelde eerste plaats, maar Vitesse’63 heeft met een beter doelsaldo de beste papieren om kampioen te worden. Hoewel Klazienaveen een vriendelijk verzoek neerlegde om deze pot met ruime cijfers te gaan verliezen voelde Hollandscheveld er niets voor om de rol van figurant in een kampioenschap van Klazienaveen op zich te nemen. De ploeg van Henry Strijker zou daarom zijn sportieve plicht uitvoeren en het Klazienaveen zo moeilijk mogelijk maken. En hoewel Klazienaveen met 2-5 als winnaar van het veld wist te stappen, was het bij lange na niet genoeg om het kampioenschap binnen te slepen.

De wedstrijd begon goed voor Hollandscheveld, binnen 5 minuten wist Milady van Dalen de thuisploeg op voorsprong te zetten. Maar nog binnen het kwartier was de stand al weer gelijk getrokken. Daarna golfde het spel wat op en neer, maar was het vooral Hollandscheveld dat de grotere kansen wist te creëren al miste de ploeg wat scherpte in de afronding. Een beetje tegen de verhouding in kwam Klazienaveen vervolgens wel tot scoren en ging zodoende met de voorsprong de rust in. Na rust wist Hollandscheveld aan de hand van Jolanda Hamstra, die op mooie wijze de bal in het doel wist te krullen, weer op gelijke hoogte te komen. Lang kon de ploeg echter niet genieten van deze stand. Nog geen 3 minuten later kwam Klazienaveen op een voor Hollandscheveld ongelukkige wijze weer op voorsprong. Een corner van Klazienaveen werd onbedoeld door Claudia Duinkerken gepromoveerd tot doelpunt. Klazienaveen wist vervolgens verder uit te lopen naar een 2-4 stand. Het was de bedoeling dat de afscheidnemende Kaili Su vlak voor het eindsignaal nog een publiekswissel zou krijgen, maar doordat Hollandscheveld al driemaal heeft moeten wisselen wegens blessures werd zij zonder wissel uit het doel gehaald. Hierdoor speelde Hollandscheveld de laatste minuten nog met 10 man. Met een man meer wist Klazienaveen nog ver in de verlenging nog de 2-5 te maken, maar kwam ondanks de winst tekort om kampioen te worden.