Noordscheschut verliest van kampioen Quick’20

Afgelopen zaterdag speelde Noordscheschut de uitwedstrijd tegen Quick ‘20 uit Oldenzaal. Een wedstrijd met verschillende belangen. De thuisclub speelde voor het kampioenschap, terwijl Noordscheschut al weken strijdt om nacompetitie te ontlopen. De gastheren trokken met 2 – 0 aan het langste eind en kroonden zich tot kampioen van de 1e Klasse E.

Op een goedgevuld sportpark Vondersweijde ging de wedstrijd slordig van start. Bij Quick ‘20 waarschijnlijk enige kampioenstress, bij Noordscheschut kon men ook vandaag weer niet beschikken over een waslijst aan basisspelers. Om uiteenlopende redenen kon oefenmeester Berry Zandink vandaag geen gebruik maken van Nick Koster, Jos Kroezen, Ton Kamping, Melvin Mol en Ramon Brakel. De eerste mogelijkheden waren voor de thuisploeg, die met name via de rechterflank gevaar stichtten. Dit leverde in de 9e minuut ook al vlot de 1 – 0 op. Danny Kiekebelt wilde een voorzet wegwerken, maar werkte het speeltuig pardoes achter zijn eigen doelman Wiebe Zinger.

De gastheren, met de start waar ze op hoopten, namen het heft in handen. Men was veelvuldig in balbezit en Noordscheschut moest alle zeilen bijzetten om verdere schade te voorkomen. Aan de andere zijde was Bjorn Schonewille tot tweemaal toe gevaarlijk. Eerst verdween een volley hoog over. Bij een tweede poging, vanuit kansrijkere positie, belandde het leer in de handen van de keeper. Ook voor het doel van Zinger ontstonden enkele hachelijke situaties. Zonder dat de thuisploeg echt tot levensgrote kansen kwam, bleef de behendige aanvalslinie van de koploper een ware plaag voor Schut-defensie. En dook men toch enkele malen gevaarlijk op voor het doel van Zinger. Noordscheschut kreeg ook kleine mogelijkheden vanuit de omschakeling. Tot tweemaal toe stoomde Damian Smand gevaarlijk op, maar kon de gastheren geen pijn doen.

De tweede helft eenzelfde spelbeeld. Quick ‘20 in balbezit, maar de marge bleef slechts één doelpunt. Noordscheschut bleef opportunistisch spelen en loerde op een spaarzame uitbraak. In de 53e minuut kwam de thuisclub goed weg toen een inzet van Schonewille uiteenspatte op de paal. Amper een minuut later lag de bal aan de overzijde wel in het net. Vanaf de rechterkant werd het speeltuig de doelmond in gebracht en via een mislukte maar sierlijke volley van Jesse Kip tekenden de Oldenzalers de 2 – 0 aan.

Na deze domper ging Noordscheschut nog wel op jacht naar de aansluitingstreffer. Maar men was simpelweg niet bij machte om de gastheren pijn te doen. De vele wisselingen aan beide zijden kwamen het veldspel niet ten goede. De wedstrijd kabbelde voort naar het eindsignaal. En na negentig speelminuten vond de uitstekend leidende Kiremit het welletjes geweest. De thuisploeg kampioen en Noordscheschut wacht nog een flinke klus om de nacompetitie te ontlopen. Volgende week komt het inmiddels gedegradeerde SVI uit Zwolle op bezoek op sportpark De Meulewieke. Maar men heeft het ontlopen van de nacompetitie helaas niet meer in eigen hand.