60 Jarig huwelijk van het echtpaar de heer en mevrouw Drenth-Duursma

Hoogeveen-Namens de gemeente Hoogeveen bracht de burgemeester Karel Loohuis vandaag het echtpaar een bezoek om hun te feliciteren met hun diamanten huwelijk.

Op 16 mei zijn Henk en Bina Drenth 60 jaar getrouwd. Ze hebben elkaar ontmoet bij de jeugdvereniging van de kerk in Stadskanaal.

Drie jaar nadat ze verkering kregen zijn ze getrouwd en gingen wonen en werken op de boerderij in Nieuweroord. In 2021 zijn zij verhuisd naar woning dichter bij het dorp.

Henk en Bina hebben een bewogen leven achter hun rug. Ze hebben zes kinderen gekregen, maar hebben helaas al vier kinderen weg moeten brengen.

Wel hebben ze 10 kleinkinderen waar ze volop hun liefde aan geven. Het laatste halve jaar woont Bina in de Beatrix in Hollandscheveld waar ze liefdevol wordt verzorgd. Henk probeert elke dag bij haar langs te gaan en zo proberen ze samen nog van elkaar te genieten.

Ondanks alles wat er is gebeurd, willen ze wel stil staan bij hun 60-jarig huwelijksjubileum. Een feestdag met een randje, want het gemis van de kinderen die er niet bij zijn, zijn wel in onze gedachten.

Foto: Paula Bansema

 

Geef een reactie