Seizoen Dames Hollandscheveld nadert het einde

Dronten-Holandscheveld met nog twee wedstrijden te spelen is winst op Dronten cruciaal om mee te kunnen doen voor een plek om de promotiewedstrijden. Maar doordat Hollandscheveld afgelopen weekend met een 4-2 verlies van het veld stapte, is dat dus niet meer mogelijk. Aankomende week spelen ze nog wel tegen Klazienaveen, die bij winst op Hollandscheveld kampioen kan worden, maar de Oranje zwarte dames spelen dan eigenlijk alleen nog voor de eer.  Het verlies tegen Dronten was niet nodig geweest.  Al moet wel worden toegegeven dat Dronten de betere ploeg was.

Hollandscheveld kende geen goede voorbereiding op de wedstrijd. Door werkzaamheden onderweg kwam de ploeg slechts enkele minuten voor de aftrap aan in Dronten. Gelukkig was de thuisclub zo vriendelijk om de wedstrijd 20 minuten op te schuiven zodat iedereen toch na een korte warming up aan de wedstrijd kon beginnen. Na 2 minuten spelen keek de ploeg van Henri Strijker al naar een 1-0 achterstand aan. Met nog genoeg speeltijd op de klok is dat wel een vervelende start, maar niet iets waar je niet overheen kan komen. En nog geen 10 minuten later leek Ranoe Vos de kans op de gelijkmaker ook te krijgen. Ze had als doorgebroken speler vrij baan richting het doel, maar werd net randje zestien onderuit gehaald.

Normaal gesproken is het onderuithalen van een doorgebroken speler en het daarbij ontnemen van een scoringskans een directe rode kaart. Maar de scheidsrechter leek zijn eigen regels te hanteren en besloot het af te doen met een vrije trap. Kans verkeken en de thuisploeg kon dus verder met 11 man. De frustratie was daardoor in het veld best hoog. Beslissingen van de scheids leken vooral in het voordeel van Dronten te vallen. Na 22 minuten spelen viel ook nog de 2-0, waardoor winst steeds onwaarschijnlijker leek te worden. Maar nog geen 3 minuten later wist Indy Strijker toch de aansluitingstreffer te maken. En met 2-1 op het scorebord ziet de wedstrijd er toch weer anders uit.

Sabrina van Nuil wilde daarom profiteren van het momentum en snel het spel hervatten. Daarvoor wilde ze snel de bal meenemen naar de middenstip, maar hier dacht de keepster van Dronten anders over en probeerde met duw en trekwerk Sabrina de bal te ontnemen. Vervolgens besloot ook een andere speelster van Dronten aan dit opstootje mee te werken waardoor het voor Henri een moment was om toch terecht voor zijn speelsters op te komen en met de scheids in conclaaf te gaan. Maar ondanks toezeggingen leek de scheids wederom zijn eigen regels te hanteren.

Normaal gesproken levert een dergelijk opstootje toch zeker 2 gele kaarten op, maar weer besloot de scheidsrechter om dus niet in te grijpen. Zoals gezegd, Dronten was de betere partij, maar hoe het spelletje was afgelopen als Dronten al na 10 minuten met 10 man was komen te staan zullen we nooit weten. In de tweede helft wist de thuisploeg al snel uit te lopen naar 4-1. Hollandscheveld kwam nog wel terug op 4-2 door een doelpunt van Ranoe, maar op het eindresultaat had dat verder geen invloed meer.