SJC met 1-4 verslagen Hoogeveen weer stap dichterbij titel

Noordwijk – Hoogeveen is weer een stap dichterbij de titel in de Vierde Divisie gekomen. De ploeg van trainer Nico Haak won met 1-4 bij SJC, nadat men op een 1-0 achterstand was gekomen. De twee naaste concurrenten, Purmersteijn en RKAVV, wonnen ook en daardoor blijft het gat tussen Hoogeveen en die twee achtervolgers twee punten.

Er zijn nog twee duels te spelen in deze Vierde Divisie. Volgende week speelt Hoogeveen thuis tegen Velsen. Purmersteijn neemt het op eigen veld op tegen Alcides en RKAVV moet op bezoek bij VOC. Op de laatste speeldag treffen RKAVV en Hoogeveen elkaar in Leidschendam en gaat Purmersteijn op bezoek bij SJC. Hoogeveen lijkt aan vier punten voldoende te hebben aangezien bij een gelijke stand het doelsaldo beslissend zal zijn.

Gehavend SJC
SJC haakte vorige week af in de titelstrijd door te verliezen van VOC. De ploeg van trainer Marcel IJzendoorn wordt geteisterd door een enorme blessuregolf, maar maakte het Hoogeveen desondanks toch lastig. Hoogeveen begon zichtbaar gespannen aan het duel in Noordwijk, waar de thuisclub in de eerste 25 minuten de beste kansen kreeg. Chris Hoogervorst en Martijn van Trigt waren dichtbij de 1-0, maar scoorden niet. Aan de andere kant had Justin Benjamins een prima kans om de score te openen, maar met zijn linkerbeen stuitte de aanvaller op doelman Willem Beuk.

Een door Hoogeveen-doelman Stan Meekhof, onnodig weggegeven corner leverde SJC de voorsprong op. Geheel vrijstaand bij de tweede paal kopte Hoogervorst de voorzet van aanvoerder Timo Ruigrok binnen: 1-0.

Herstel
Na deze tegentreffer herstelde Hoogeveen zich, al kwamen de blauwwitten nog wel heel goed weg bij randje-buitenspelgoal van opnieuw Hoogervorst. In plaats van 2-0 werd het vijf minuten voor rust 1-1. Een voorzet van Sil Kuurman werd niet goed verwerkt door Beuk, waarna Louis Vijfhuizen simpel kon binnenschieten. De aanvaller startte weer in de basis, nadat het ontbrak tegen Alcides wegens een schorsing.

Hoogeveen leek nog voor de pauze erop en erover te gaan, maar Jim Veltmaat zag een prima schot gekeerd worden door Beuk en Alex Blekkink kopte uit een corner net naast.

Hoogeveen dringt aan
In de tweede helft drong Hoogeveen verder aan. Toch bleven grote kansen lange tijd uit. Uiteindelijk viel een kwartier voor tijd toch de bevrijdende treffer. Die viel een kwartier voor tijd Nadadat eerst Tom Heerkes (schot over) en Vijfhuizen (schot naast en op de keeper) dichtbij waren, wist Noah Schuurman het net wel te vinden. Na een geweldig steekballetje van Benjamins schoot Schuurman 1-2 binnen.

Feest compleet
Invaller Giorgio Beltau had kort daarna de 1-3 op zijn schoen, maar gunde Vijfhuizen zijn tweede treffer. Dat idee mislukte de eerste keer, maar slaagde een paar minuten later wel. Beltau mocht twee minuten na zijn assist zelf aanleggen voor de 1-4 en maakte daarmee het Hoogeveense feestje compleet.

Volgende week zou de vlag in top kunnen als er thuis gewonnen wordt van Velsen. Purmersteijn en RKAVV moeten dan wel een misstap maken. Iets waar eigenlijk niemand rekening mee houdt.

SJC – Hoogeveen: 1-4 (1-1). Scoreverloop: 26e Chris Hoogervorst 1-0, 41e Louis Vijfhuizen 1-1, 77e Noah Schuurman 1-2, 87e Louis Vijfhuizen 1-3, 89e Giorgio Beltau 1-4. Scheidsrechter: Oscar van Hoof. Gele kaart: Turk (SJC). Opstelling Hoogeveen: Meekhof, Klaassens, Blekkink, Vijfhuizen, Schuurman, Menno Heerkes, Bijlsma (Nijkamp), Tom Heerkes, Veltmaat, Kuurman (Beltau), Benjamins (Ngendakumana).

Foto 1: Louis Vijfhuizen had met twee treffers een belangrijk aandeel in de zege.

Foto 2: Vreugde na afloop. De titel komt steeds dichterbij.