Vijfklapper helpt SCN aan drie belangrijke punten tegen Waskemeer

SCN won afgelopen zaterdag met maar liefst 5-0 van Waskemeer. De eerste tien minuten waren voor de bezoekers, maar na de moeizame openingsfase trok SCN dankzij treffers van Bryan Marissen (2x), Patrick Aasman en Jeffrey Marissen (2x) het duel volledig naar zich toe.

Op een zonnig Sportpark Nieuwlande kende SCN een moeizame openingsfase tegen Waskemeer. De bezoekers hadden veel dreiging voor het doel van SCN en kregen ook de eerste grote kans van de wedstrijd. Een voorzet vanaf de linkerflank belandde op het hoofd van spits Mitchell Schievels, maar een snelle reflex van doelman Leon Reitsema voorkwam de openingstreffer.

SCN trekt duel naar zich toe

Na een lastig begin kwam SCN beter in het spel en de eerste grote kans leverde direct een treffer op. Na een fraaie aanvalsopzet gaf Marco Bruinsma de bal mee aan Bryan Marissen die oog in oog met doelman Bouma kalm bleef en de thuisploeg op voorsprong zette. Na de 1-0 kreeg SCN meerdere mogelijkheden om de score te vergroten. Zo werden pogingen van Bryan Marissen en Marco Bruinsma op het laatste moment geblokt, schoot Rolf Elema verwoestend hard op de lat en tikte Stefan Bruinsma een laag genomen vrije trap net naast de goal. In de 34e minuut was het dan toch opnieuw raak voor SCN. Een uitstekende voorzet van Jeffry Snijder vond het hoofd van Marco Bruinsma die de uitkomende doelman Bouma op zijn pad vond, maar in de rebound was Patrick Aasman daar om de ruststand op 2-0 te bepalen.

Marissens gooien wedstrijd in het slot

Ook in de tweede helft had SCN het betere van het spel en na 58 minuten spelen kwam de thuisploeg vanuit een strafschop verdiend op een 3-0 voorsprong. Stefan Bruinsma verprutste in eerste instantie een enorme kans, maar werd in de rebound onnodig van de sokken gelopen door doelman Bouma. De bal ging op de stip waarna Bryan Marissen vanaf elf meter zijn tweede van de middag maakte. Waskemeer probeerde in het tweede bedrijf wel op zoek te gaan naar een gaatje in de SCN-defensie, maar op een enkel afstandsschot na wisten de bezoekers nauwelijks gevaarlijk te worden. In de laatste vijf minuten gooide SCN het duel definitief in het slot dankzij twee treffers van invaller Jeffrey Marissen. Eerst rondde Marissen koelbloedig af na zijn directe tegenstanders te passeren en vanaf de strafschopstip maakte hij ook de 5-0. Doelman Bouma haalde namens Waskemeer het einde van de wedstrijd niet. Hij veroorzaakte beide strafschoppen en kreeg hier tweemaal de gele kaart voor. SCN boekte hiermee een overtuigende zege in de strijd om de nacompetitie te ontlopen.

Strijd om lijfsbehoud

Ook na de zege op Waskemeer bevindt SCN zich nog steeds in de gevarenzone, al is de achterstand op Glimmen en SVBO slechts twee punten. Met nog twee wedstrijden te gaan is het noodzakelijk voor SCN om volgende week de drie punten te pakken. De ploeg uit Nieuwlande gaat dan op bezoek bij Fit Boys.

Door: Marco Bruinsma> Foto: Marcel Uiterwijk

Redactie RNH: We kregen vragen waarom het ineens een betaalde premium artikel was, maar artikelen (ook de ingestuurde) zijn hier altijd gratis te lezen