Noordscheschut speelt op valreep gelijk tegen Epe

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut in een met zon onovergoten Epe met 2 – 2 gelijkgespeeld. De thuisclub kwam al vroeg in de wedstrijd op een 2 – 0 voorsprong. Men verzuimde uit te lopen en na de aansluitingstreffer van Nick Koster bracht Melvin Mol in blessuretijd de 2 – 2 op het scorebord.

Na twintig maanden blessureleed nam Wiebe Zinger weer plaats onder de lat. Ook Danny Kiekebelt en Melvin Mol konden weer van meet af aan beginnen. Na een aftastende openingsfase was het in de 5e minuut bij de eerste de beste aanval van de gastheren meteen raak. Het speeltuig viel over de Noordscheschut-defensie en de uitstormende Zinger schampte het leer. Voor de meters buitenspel staande Maurits de Jong een koud kunstje om in het lege doel de 1 – 0 binnen te schieten. Hoewel alles en iedereen aan Noordscheschut-zijde overtuigd was van buitenspel, was de jeugdige scheidsrechter Van Zuijlen overtuigd van zijn zaak en keurde de treffer goed.

Noordscheschut, toch al matig begonnen, leek uit het veld geslagen. Amper twee minuten later moest Zinger redding brengen in een één-op-één-situatie. Dit bleek slechts uitstel van executie, want na een kwartier spelen brak Epe door over de linkerflank. Ongelukkig handelen in het centrum van Noordscheschut stelde Lars Krijgman in staat om van dichtbij de 2 – 0 aan te tekenen.

De irritaties bij Noordscheschut stapelden zich op. Tot een fatsoenlijk uitgespeelde aanval binnen de lijnen kwam men niet. Sterker nog, in de 20e minuut moest Zinger andermaal redding brengen bij een één-op-één-situatie. De rebound werd in het zijnet geschoten.

Een dramatische eerste helft voor Noordscheschut. Men kreeg enkele onnodige gele kaarten voorgeschoteld, terwijl men juist in deze fase van het seizoen iedereen keihard kan gebruiken. Epe was nog wel dicht bij de 3 tegen 0. Maar vanuit kansrijke positie werd overgeschoten.

Bij aanvang van de tweede helft moest Noordscheschut naarstig op jacht naar de aansluitingstreffer. Toch was de eerste grote  kans voor de thuisclub. Zinger redde adequaat op een kopbal van dichtbij. Na een klein uur spelen bracht Koster de spanning terug in de wedstrijd. Hij werd de diepte ingestuurd en drukte beheerst de 2-1 af in de verre hoek.

Doordat Noordscheschut noodgedwongen wat meer risico’s moest gaan nemen ontstonden er behoorlijke mogelijkheden voor de thuisclub. Eerst spatte een vrije bal uiteen op de deklat boven Zinger. Enkele minuten later kon Robin Sikken zijn

eigen fout tijdig herstellen door een inzet van de doellijn te redden.

Een kwartier voor tijd kwam doelman Zinger goed weg na handsbal buiten het zestienmetergebied. Hij kreeg slechts een gele kaart voorgeschoteld. Aan de andere zijde was Koster dicht bij de gelijkmaker. Zijn kopbal op enkele meters van het doel kon met de nodige moeite worden gekeerd. Een inzet van de naar de frontlinie gedirigeerde Sikken verdween rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Aan de andere zijde voorkwam Zinger met enkele fabelachtige reddingen een grotere voorsprong van de gastheren. Tot overmaat van ramp moest de ingevallen Danny Bouwman, na commentaar op de leiding, met tweemaal geel het veld verlaten.

Er volgden wederom enkele goede mogelijkheden voor Epe, maar Zinger en de paal voorkwamen erger. In de slotfase probeerde Noordscheschut er nog een slotoffensief uit te persen. Mol mocht aanleggen voor een vrije bal en drukte, niet voor de eerste keer dit seizoen, deze doeltreffend af. Na deze gelijkmaker waren de bezoekers zelfs nog dicht bij een overwinning. Een vlammend afstandsschot van Mol kon met de nodige moeite worden gekeerd.

Aan andere zijde ging Zinger nog eenmaal gestrekt naar de verre hoek, zodat 2 – 2 de eindstand zou blijven.

Een gelukkig punt voor Noordscheschut. Gezien de stand op de ranglijst broodnodig. Men staat nog steeds één plaats boven de gevarenzone voor promotie/degradatie. Volgende week wacht de equipe van Berry Zandink het treffen met koploper Quick ‘20. Dan zal men zeker uit een ander vaatje moeten tappen.