Nacompetitie in zicht ondanks doelpuntloos gelijkspel Hoogeveen zaterdag strompelend naar eindstreep

Hoogeveen– Veel publiek was er zaterdag niet bij het duel tussen Hoogeveen zaterdag en WVV zaterdag en dat was misschien ook maar goed ook. Het duel deed pijn aan de ogen en was het aanzien niet waard. Drie doelpogingen en een 0-0 eindstand was de oogst na negentig minuten voetballen.

Verzachtende omstandigheid was de zware blessure die WVV-er Mike Timmer in de achtste minuut opliep. De aanvaller zag Raymon Slot op tijd zijn doel uitkomen, maar landde vervolgens heel vervelend op zijn arm. Veel pijn en een zeer naar beeld waren het gevolg. De schrik zat er ook bij de andere spelers goed in. Timmer werd met de ambulance afgevoerd en na ruim een half uur werd het spel hervat.

Negatieve trend
Hoogeveen, zonder de geblesseerde Twan Reinders, zette de trend van de laatste twee wedstrijden door. Een negatieve trend, want van de flow waar men even in leek te zitten lijkt niets weer over te zijn. De ploeg oogt futloos. Het tempo was veel te laag en de voorwaartsen kregen nauwelijks bruikbare ballen. Ook de gasten uit Winschoten zetten daar nauwelijks iets tegenover met als gevolg dat de eerste helft werd afgesloten zonder ook maar één schot op doel.

In de tweede helft veranderde er niet veel. Tot halverwege de 2e helft Kaj Mulder een enorme kans kreeg namens WVV maar doelman Slot op zijn weg vond. Diezelfde Slot moest in de slotfase ook nog een inzet van Matthijs Mollema onschadelijk maken. Even daarvoor had Marco Santing een vrijetrap op de bovenkant van de lat geschoten. Daar bleef het echter bij. Enig opvallende moment was de rode kaart die Saroney Vreeling vlak voor tijd kreeg nadat hij een uitbraak voorkwam door Fathi Salih van achteren onderuit te halen. Vreeling was net in de ploeg gekomen. De invalbeurt betekende zijn honderdste officiële wedstrijd voor Hoogeveen zaterdag.

Nacompetitie voor het grijpen
Concurrent Zuidlaren speelde gelijk tegen Vitesse’63, waardoor het gat drie punten blijft in het voordeel van Hoogeveen. Met nog twee wedstrijden te gaan tegen de nummer 14 Hollandscheveld en de nummer 13 Veenhuizen ligt de nacompetitie om promotie dus nog steeds voor het grijpen. Veel heeft men daar in de huidige vorm niet te zoeken, maar men heeft eerder bewezen dat het tij ook zomaar kan keren.

Hoogeveen zaterdag – WVV zaterdag: 0-0 (0-0). Scheidsrechter: Jasper Wiersema. Gele kaarten: Djababoe, Van der Haar (beiden Hoogeveen). Rode kaart: Vreeling (Hoogeveen). Opstelling Hoogeveen: Slot, Bezuyen, Kobes (Vreeling), Ruben de Haas, Kroezen (Djababoe), Santing, Van Veen, Pattipeilohy, Kerssies, Pastoor (Ten Cate), Djababoe (Linthorst).