Een geweldig Theatershow Who am I van zanger Daryl Jay Kyle en zijn band in de Tamboer

Hoogeveen-Gisterenavond gaf Daryl een geweldige show weg met zijn 10-koppige band en de sfeer zat er gelijk goed in.

Hoogeveen is weer een talent rijker, Daryl is een jonge Molukse zanger van 26 jaar geboren en getogen hier in Hoogeveen en woont nu ruim 5 jaar in Rotterdam.

In 2020 deed hij mee aan het televisieprogramma “Hit The Road” op SBS6 en wist tijdens dit programma de derde plaats te bemachtigen, Daryls zijn eerste album werd opgenomen in oktober 2022 tijdens een live concert wat werd uitgebracht in januari 2023.

Daryl opende de avond met zijn eigen prachtige geschreven nummer waarin het Moluks volkslied in is verwerkt

Daryl schrijft zijn eigen liederen en gaf deze ten gehore tijdens zijn show gisterenavond en vertelde zijn persoonlijke verhaal over zijn zoektocht naar seksualiteit, geloof en identiteit.
Zijn songs zijn gebaseerd op klanken van soul, funk, jazz en (Black) Gospelmuziek wat een geweldige dynamische sfeer met zich meebracht.
Hij kreeg de zaal muisstil door zijn persoonlijke verhaal te vertellen, het was emotioneel, gedurfd maar ook tijdens zijn interviews was het boeiend om te luisteren naar zijn ervaring met o.a. (S)exposure het geloof wat hij omarmt en de Molukse cultuur.

Daryl wist ook deze avond het publiek uit de stoelen te krijgen om gezellig mee te zingen en te dansen met covernummers van o.a. Prince met zijn bekende nummer Purple Rain, zijn grootste inspiratiebron.

Een spetterende opzwepende eind show met staande ovatie waar hij werd toegezongen door het publiek i.v.m. zijn verjaardag.

Foto’s: Paula Bansema

 

Geef een reactie