Algemeen

Denk mee over nieuwe burgemeester Hoogeveen

Vanwege het aanstaande vertrek van burgemeester Karel Loohuis gaat de gemeenteraad van Hoogeveen op zoek naar een nieuwe burgemeester. De gemeenteraad wil daarvoor een nieuwe profielschets opstellen. In de profielschets wordt beschreven wat voor burgemeester Hoogeveen nodig heeft. Het is te vergelijken met een vacaturetekst.

De gemeenteraad vraagt inwoners in de gemeente Hoogeveen om mee te denken over de profielschets voor de vacature: wat voor type burgemeester vinden zij bij onze gemeente passen? En over welke eigenschappen moet hij of zij beschikken? Zij hebben daarvoor tien vragen opgesteld. De vragenlijst eindigt met de open vraag: Als jij de burgemeester één plek in de gemeente zou kunnen laten zien, welke plek zou dit dan zijn en waarom?

Meedenken kan gedurende twaalf dagen; van vrijdag 12 mei tot en met dinsdag 23 mei, door online op mijnburgemeesterhoogeveen.nl een korte vragenlijst in te vullen. Wie geen computer heeft of liever een papieren vragenlijst invult, kan terecht bij alle dorps- en buurthuizen, de bibliotheek, het Raadhuis, het Compagnieshuis of het Werkplein. Daar is de vragenlijst verkrijgbaar. Deze kan in de bus gedaan worden die daar ook staat. In de Hoogeveensche Courant van woensdag 17 mei staat het vragenformulier paginagroot afgedrukt. Je kunt dit inleveren op een van de genoemde locaties, maar ook gratis versturen naar het antwoordnummer dat op het formulier staat. Mensen met een visuele beperking kunnen ook telefonisch terecht op 0800- 75 75 755.

Met het invullen van een vragenlijst kunnen inwoners anoniem hun inbreng geven over het profiel van een burgemeester. Een onafhankelijk bureau heeft de vragenlijst opgesteld en verwerkt de ingevulde vragenlijsten. ‘De resultaten van het onderzoek verwerken we bij het opstellen van de profielschets voor de nieuwe burgemeester’, zegt voorzitter van de vertrouwenscommissie gemeenteraadslid Hilma Hooijer. ‘De burgemeester is van iedereen. Logisch ook, dat iedereen dan moet kunnen meedenken!’

Geef een reactie