Goud, zilver en brons op Nederlands Kampioenschap voor Kanosport Drenthe

Hoogeveen – Op 1 en 2 september j.l. heeft Kanosport Drenthe voor het eerst meegedaan aan het NK kanosprint op de Bosbaan te Amstelveen. Namens Kanosport Drenthe deden Gideon en Annemé Dijkhuis mee. De Drentse atleten behaalden op verschillende afstanden, goud, zilver en brons.

Het NK bestaat uit diverse afstanden en disciplines in verschillende leeftijdscategorieën. Annemé komt uit in de pupillen klasse ( tot en met 10 jaar) en Gideon in de klasse aspiranten B (11 en 12 jaar).
Annemé heeft zowel op de 200 en 500 meter in de K1 (eenpersoons) en K2 (tweepersoons) gevaren. Op de 200 meter werd ze derde en op de 500 meter wist ze de tweede plek te bemachtigen, zowel in de K1 als in de K2.
Gideon heeft in de K1, K2 en de K4 gevaren. Hij heeft in een zwaar bevochten klasse op de 200 meter brons gehaalde en werd vierde op de 500 meter, beide in de K1. In de K2 werd twee keer goud gehaald. In de K4 haalde hij brons en zilver. De K4 klasse werd gezamenlijk gevaren met de aspiranten A klasse, dit houdt in dat de leeftijden variëren van 11 tot 14 jaar.

Sinds januari 2018 is kano vereniging Noordscheschut over gegaan in Kanosport Drenthe, met als doel voor de kano wedstrijdsport een platform te zijn in Drenthe. De vereniging heeft 2 vestigingen, één in Coevorden en één in Hoogeveen (Noordscheschut). Kanosport Drenthe is de enige kano vereniging in geheel Drenthe.

Deel dit bericht!

Geef een antwoord