Een nieuw Hoogeveens biertje: Vincent Bloesemend Blond

Vincent verwerkt in Bloesemend Blond .Zo stelt hij zichzelf voor, het nieuwe biertje van Jonge Beer Brouwerij uit Hoogeveen. Dinsdag 9 mei jl. werd hij ten doop gehouden. Het eerste officiële glas werd geschonken voor Jettie Victorie, weduwe van Arend Victorie, die model stond voor Vincent van Gogh. We missen hem. Hij kon Vincent in zijn dagen zo neerzetten, dat je het idee had met hem in gesprek te zijn. Arend staat op het etiket.

 

Vincent, Bloesemend Blond. Met hoofdletters, want het is de moeite waard. Een heel geslaagd licht zomerbier, met tinten van vlier en honing, die voorjaar en zomer in je herinneringen oproepen, met in de afdronk een hoppigheid die we van de Jonge Beer gewend zijn. Deze beer is echt getemd met een bescheiden schuimkraag, waardoor de sprankelendheid volledig in je mond naar voren kan komen.

Vincent, Bloesemend Blond, het is een ontmoeting tussen Oud Hoogeveen, de bijencultuur en de bloeiende velden, en de sprankelende kunstschilder, die hier de nieuwe lijn in zijn leven zocht, na teleurstellingen elders. Een glas Vincent stelt niet teleur en is licht genoeg voor een tweede.

Proost Arend, goed gaon……

Jonge Beer Brouwerij in Hoogeveen doet alweer voor de zevende keer mee aan de Nederlandse Brouwerijdagen tijdens de Week van het Nederlandse Bier.

Zaterdagmiddag 13 mei: Open Dag met live muziek en heerlijk speciaalbier Tijdens de open middag van 14.00 – 17.00 uur zullen de brouwers Alie en Jan de Vries de gasten
verwelkomen in hun brouwerij aan de Fabrieksweg 14 in Hoogeveen, waar Jan enkele keren uitleg zal geven over het werk in de brouwerij. Daarnaast zal de band The One And Only’s een semi akoestisch optreden verzorgen met stevige rock, pop en blues classics.

 

Foto: Albert Metselaar

Geef een reactie