Algemeen

Dodenherdenking Hoogeveen kranslegging oorlogsslachtoffers

Hoogeveen- Dodenherdenking in Hoogeveen werd gisteren vanaf het Raadhuis een rondgang gehouden alvorens een kranslegging bij het verzetsmonument met voorafgaande een toespraak van de voorzitter van de Veteranen Hoogeveen e.o. dhr. Glenn Bloemberg en de burgemeester Karel Loohuis.
Na de kranslegging ging de rondgang langs de Joodse Synagoge waar even werd stil gestaan om vervolgens de rondgang te vervolgen naar het Joods monument voor een kranslegging en een toespraak, tevens mochten de genodigden en het publiek stenen leggen ter herdenking aan de Joodse slachtoffers.

De rondgang eindigde bij de begraafplaats aan de Zuiderweg bij het oorlogsmonument, hier werd eveneens toespraken gehouden en de kranslegging, waarbij de 2 minuten stilte om 20.00 in acht werden gehouden voorafgaand van de last post die werd geblazen.

Tijdens de toespraken bij het raadshuis alsook bij het Joods monument en het oorlogsmonument bij de Zuiderweg werd door leerlingen van diverse scholen prachtige gedichten voorgedragen.

De kranslegging bij de Zuiderweg werd ondersteund door het harmonisch orkest Hoogeveen.

Voor meer foto’s rondgang en kranslegging klik hier 

Foto’s: Paula Bansema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen