SCN vergeet te scoren tegen Onstwedder Boys en speelt gelijk en blijf in de gevarenzone

Op basis van de ranglijst heeft SCN afgelopen zaterdag een knap punt gepakt tegen titelkandidaat Onstwedder Boys (0-0). Echter hadden dit er gezien het spelbeeld drie moeten zijn. SCN kreeg de betere kansen maar wist op een afgekeurde treffer na niet tot scoren te komen.

Op sportpark Nieuwlande stond afgelopen weekend het duel tussen SCN en Onstwedder Boys op het programma. Beide ploegen kennen ten opzichte van elkaar een compleet verschillend seizoen. Waar Onstwedder nog volop strijdt om de titel in de vierde klasse D moet SCN alle zeilen bijzetten om de nacompetitie tegen degradatie te ontlopen.

Afgekeurde treffer

SCN begon sterk aan het duel met Onstwedder Boys. De thuisploeg had de verdediging uitstekend op orde waardoor Onstwedder nauwelijks mogelijkheden wist te creëren. Daarnaast konden de Nieuwlandenaren ook in balbezit goed meekomen met de bezoekers. SCN kwam een aantal keer gevaarlijk dicht bij het doel van de tegenstander en leek tien minuten voor rust na een merkwaardig moment ook op voorsprong te komen. Doelman Mark Meijer leek een te harde pass van SCN eenvoudig op te kunnen rapen, maar liet de bal tot twee keer toe los. Marco Bruinsma was in tweede instantie alert en leek de bal in het net te schieten nog voordat de doelman zijn hand op de bal had. Arbiter Smit was het onverwachte voorval ontgaan, maar ondanks de geringe protesten van Onstwedder besloot de leidsman de treffer op aanraden van assistent Hartsuiker toch te annuleren.

Gemiste kansen

Ook in de tweede helft had Onstwedder Boys het moeilijk met het stugge SCN. De titelkandidaat kwam op een afstandsschot op de paal van Mart Wilzing na eigenlijk niet tot uitgespeelde kansen. SCN had de organisatie goed staan en had op basis van het spelbeeld de wedstrijd naar zich toe moeten trekken. De thuisploeg kreeg immers voldoende mogelijkheden om tot scoren te komen. Zo krulde Bryan Marissen een corner op de lat; schoot Patrick Aasman nipt naast en vond Jeffrey Marissen tot driemaal toe doelman Meijer op zijn pad. In de absolute slotfase kreeg SCN via Bryan Marissen nog één kans om alsnog de voorsprong te pakken. Na onoplettendheid in de verdediging van Onstwedder kon Marissen vanaf de rechterflank vrij het strafschopgebied in dribbelen. Echter faalde Marissen hopeloos in de afronding door de bal ruim over en naast te schieten. Hierdoor eindigde de wedstrijd zoals deze begon met een stand van 0-0. Voorafgaand aan het duel zou SCN getekend hebben voor een punt tegen Onstwedder Boys, maar gezien het spelbeeld krijgt de ploeg uit Nieuwlande te weinig met dit ene punt.

Beker- en inhaalronde

Aankomend weekend staat er een beker- en inhaalronde op het programma waardoor SCN niet in actie komt. Op zaterdag 13 mei speelt de ploeg van trainer Bart Smid haar eerstvolgende competitieduel thuis tegen Waskemeer. Foto: Marcel Uiterwijk