Hoogeveen zaterdag maakt het zichzelf moeilijk

COEVORDEN – In een bar slechte wedstrijd leek Hoogeveen zaterdag in de slotfase toch nog de drie punten mee te nemen bij CSVC. Ver in de blessuretijd was het echter uitgerekend Ismail Uçan die zijn oude ploeg de das omdeed en de Coevordenaren alsnog een punt bezorgde.

Door het puntverlies maakt de ploeg van trainer Herman Schonewille het zich onnodig moeilijk. Men was bezig aan een goede reeks en dat ging gepaard met goed voetbal. Vorige week kwam er een kink in de kabel door een onverwachte nederlaag tegen Vitesse’63. Deze werd zaterdag dus gevolgd door een onnodig gelijkspel. De enige concurrent in de strijd om een plek in de nacompetitie, Zuidlaren, profiteerde optimaal en nadere de Hoogeveners tot op drie punten met nog drie speelrondes te gaan.

Vertoonde spel baart zorgen

Er is nog geen man over boord, al baarde het spel zaterdag wel zorgen. In tegenstelling tot een week eerder werden er nauwelijks kansen gecreëerd, waardoor de tegenstander vrij eenvoudig overeind bleef. Op dat soort momenten zou wat extra creativiteit in de ploeg niet verkeerd zijn. Met Zifyon Djababoe en Jan ten Cate heeft men ook twee spelers die dat kunnen, maar beiden starten zaterdag niet. Ten Cate, terug van een hamstringblessure, zat zelfs niet bij de wedstrijdselectie.

CSVC, met Ismail Uçan, de clubtopscorer van Hoogeveen van het vorige seizoen, in de gelederen strijdt tegen degradatie. De ploeg van trainer Marco Reitsma was de laatste weken echter goed bezig. Men kreeg in een bedroevende eerste helft via Hilko Koster ook de beste mogelijkheid. De inzet van de routinier werd op het laatste moment geblokt door Eduard Kobes. Verder was het rustsignaal van scheidsrechter Leenknegt misschien wel het andere hoogtepunt.

Omzetting bij Hoogeveen

In de tweede helft ging Hoogeveen 4-3-3 spelen. Het leidde tot iets meer dreiging. Beide ploegen moesten het echter vooral hebben van toevalsmomenten. In de slotfase leefde de wedstrijd echter op. Eerst miste Ismail Uçan een enorme kans, waarna het vlak voor tijd aan de andere kant wel raak was. Een inzet van Marco Santing werd goed verlengd door Thomas Penninkhof, waarna Kevin Kerssies de bal door de benen van doelman Rogier Assen in het doel schoot.

Hoogeveen leek zo een slechte wedstrijd alsnog met een goed resultaat af te ronden. Leek, want ver in de blessuretijd gaf men het toch nog uit handen. Doelman Slot was te laat bij een vrijetrap, waarna de bal via Hilko Koster op het hoofd belandde van Ismail Uçan: 1-1. Een eindstand die de verhoudingen in het veld wel goed weergaf. Verder was het een wedstrijd om snel te vergeten.

CSVC – Hoogeveen zaterdag: 1-1 (0-0). Scoreverloop: 89e Kevin Kerssies 0-1, 94e Ismail Uçan 1-1. Scheidsrechter: Luc Leenknegt. Opstelling Hoogeveen: Slot, Kobes, Ruben de Haas, Kroezen (Bezuyen), Santing, Linthorst (Penninkhof), Pattipeilohy, Kerssies, Wolters (Van Veen), Pastoor (Djababoe), Reinders.