Noordscheschut over de knie bij Hulzense Boys

Afgelopen zaterdag heeft Noordscheschut de promotie-/degradatie-kraker tegen naaste concurrent Hulzense Boys afgetekend met 1 – 6 verloren. Waar de vorige speelronde alles wat men aanraakte nog veranderde in goud, kreeg de equipe van Berry Zandink vandaag een flinke deksel op de neus.

Voor het eerst sinds tijden kon er tijdens deze speelronde eindelijk weer eens worden genoten van een flinke dosis zonnestralen. Supporters van de bezoekers zorgden voorafgaand aan het duel voor het nodige vuurwerk buiten de lijnen. Noordscheschut, aantredend met dezelfde elf namen als de vorige week, deed dit binnen de lijnen.

Al in de 1e speelminuut spatte een snoeiharde pegel van Bjorn Schonewille uiteen op de vuisten van de keeper.

In de 8e minuut leek Noordscheschut op voorsprong te komen. Nick Koster werd de diepte ingestuurd door Kevin van Dalen. Maar diens subtiele lob over uitstormende keeper spatte uiteen bovenop de deklat. Een uitstekende start voor Noordscheschut, voortbordurend op het prima resultaat van de vorige speelronde.

Ook de bezoekers uit Hulzen lieten zich echter niet onbetuigd. Na ruim een kwartier spelen werd het speeltuig vanuit kansrijke positie in de handen van Boertien gekopt. Aan de andere zijde dook Koster andermaal oog in oog op voor de keeper, ditmaal na een dieptepass van Dennis Hooijer. Deze inzet van Koster verdween echter langs de verkeerde kant van de paal.

In de 23e minuut was het bij de eerste de beste grote kans voor de bezoekers wel meteen raak. Boertien werd omspeeld en Fabian te Kolsté werkte de bal in het lege doel. De bezoekers namen langzaamaan het heft in handen. Een inzet van Mees Vos kon nog wel met de nodige moeite worden gekeerd. Aan de andere zijde belandde een vrije bal van de bezoekers in de muur.

De openingsfase van de tweede helft was slordig. Waarbij de bezoekers toch enigszins de boventoon voerden. Na ruim een uur spelen werd een foutieve breedtebal bij een aanval van Noordscheschut onderschept. Het was Te Kolsté die in balbezit kwam en met een bekeken inzet in de verre hoek Boertien voor de tweede maal deze middag kansloos liet. Een paar minuten later leek het pleit helemaal beslecht. Vanuit een verlengde corner wist Lars Bove van dichtbij de 0-3 tegen de touwen te koppen.

Noordscheschut leek compleet lamgeslagen door uiterst effectieve bezoekers. Zandink trachtte het tij te keren door een dubbele wissel toe te passen. Na 65 minuten spelen kwamen Melvin Mol en Danny Kiekebelt binnen de lijnen voor Rijnald Vos en Schonewille. Dit leverde echter niet het gewenste resultaat op. Afstandsschoten van Jesse Steenbergen en de ingevallen Mol misten precisie om de opponent te verontrusten.

Eem kwartier voor tijd werd andermaal een fout van Noordscheschut dodelijk effectief afgestraft. De gasten, in de persoon van Menno Kamphuis, counterden zorgvuldig de 0-4 op het scorebord. In de 81e minuut was het drama compleet; Te Kolsté bracht met zijn derde treffer van deze middag de  0-5 op het scorebord.

De gifbeker leek deze middag helemaal leeg te moeten. De bezoekers waren dichter bij de 0-6 dan Noordscheschut bij een eretreffer. Toch maakte Jos Kroezen in de 90e speelminuut alsnog de 1-5. Het absolute slotakkoord was echter toch weer voor de bezoekers. Kevin Ruiterkamp tekende de 1 – 6 eindstand aan.

De uitstekend leidende scheidsrechter Boringa besloot Noordscheschut uit zijn lijden te verlossen en floot meteen na deze treffer voor het eindsignaal. Een voetbalmiddag om snel te vergeten. Er wachten Noordscheschut nog drie finales. Ondanks deze ruime nederlaag en flinke domper heeft Noordscheschut het nog steeds in eigen hand om direct klassebehoud veilig te stellen.