Goud en Zilver op NK voor Julia Seinen.

Hoogeveen-Afgelopen weekend stond in het teken van het NK Turnen 1e en 2e divisie. In Alkmaar was de sportaccommodatie omgebouwd tot een ware Turnarena, waar de beste turnsters uit het land mochten strijden voor het Bondskampioenschap van de KNGU.

Van Gym4all hadden drie turnsters, Angelika Kuper, Evelien Dingshoff en Julia Seinen zich geplaatst voor de Meerkamp Finale op de zaterdag en één of meerdere Toestelfinales op de zondag.

Julie Seinen, startte haar Meerkamp Finale op brug. “Haar” toestel, aangezien ze hier het verschil kan maken ten opzichte van haar concurrentie. Het was dan ook een domper dat ze bij een liggerwissel de legger miste en daarmee viel. Een zware fout, wat haar ruim een volle punt heeft gekost. Een slechte start van de wedstrijd om vervolgens nog 3 toestellen te moeten turnen. Ze wist zich te herpakken en zette een sterke balkoefening neer met 11,90 punten. Ook sprong ging met een score van 12,367 erg goed. Ondanks een slechte start stond ze na drie toestellen toch nog eerste, maar miste de voorsprong waarop ze had gehoopt door de val bij brug. Het laatste onderdeel vloer ging goed, maar niet vlekkeloos. Tot aan de laatste minuut was het dan ook spannend of de concurrentie haar zou verslaan of niet. Het was uiteindelijk de allerlaatste turnster die met minder dan 0,10 punt, Julia van de eerste plaats verdrong. Met een zilveren medaille, werd ze knap 2e in de Landelijke Meerkamp Finale.

Zondag mocht ze nogmaals in actie komen. Toestelfinale Brug. Het toestel waar het zaterdag misging. Met dat in haar achterhoofd startte ze aan de Toestelfinale. Ze voelde de druk en de spanning, waardoor het inturnen niet goed verliep. Ze was als laatste aan de beurt en zag dat de andere meiden stuk voor stuk een goede oefening lieten zien. Dus de druk was hoog. Diep adem halen, concentreren en gaan. En op het juiste moment liet ze een dijk van een oefening zien. Alle elementen in en door handstand met een dubbele salto tot stand als afsprong. 12,650 was haar score. 0,7 punten meer dan de nummer twee. Een super hoge score en een terechte winnaar van het Goud op dit toestel.

Angelika turnt 1e divisie bij de Junioren. Ze  liet op 3 toestellen een goede en nette oefeningen zien, maar op brug ging het mis. Hier heeft ze zoveel punten laten liggen, dat ze uiteindelijk genoegen moest nemen met een 13de plaats in de Meerkamp Finale.

Op zondag mocht ze opnieuw in actie komen op de Vloer Finale. Zie liet een goede oefening met onder andere een dubbele schroef achterover zien. Maar met her en der wel wat schoonheidsfoutjes, scoorde ze een 11.633. Ze kwam slechts een paar tiende te kort voor een podium plaats. En moest genoegen nemen met een 5de plaats.

Evelien, Senior 1e divisie, turnt in een ijzersterk deelnemersveld, waarbij de concurrentie erg groot is. Toch wist ze in de Meerkamp Finale vier goede oefeningen te laten zien, zonder echte grote fouten. Hierdoor behaalde ze uiteindelijk een knappe 6e plaats in de Meerkamp Finale.

Bij de Toestel Finale had ze haar zinnen gezet op sprong. De Tshukahara Gestrekt ging goed. Maar haar tweede spong, de Overslag Salto, verliep minder goed. Ze had te veel hoogte en rotatie, waardoor ze bij de landing viel. Zo’n grote fout betekent resulteerde dan ook in een 7e plaats.

Ook had ze zich voor de Balk Finale geplaatst. Ze mocht als tweede turnen en wist een super goede en strakke oefening te laten zien. Salto voorover, salto achterover, Gymnastische sprongen tot spagaat en als slot Dubbel Flikflak met Salto als afsprong. Een score van 12,550. Slechts 1 turnster wist haar score te verbeteren, waardoor Evelien de Zilveren medaille mee naar huis mocht nemen. Een top prestatie op dit niveau waar ze trots op mag zijn.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie