Algemeen

Vogelhuisjes van een jonge puber voor het oudere paard!

Er is veel te lezen over pubers en alle negatieve activiteiten, gelukkig zijn niet alle pubers zo! Dit stukje schrijf ik dan ook als trotse moeder van Storm, mijn 14-jarige zoon. Storm houdt natuurlijk van muziek, vrienden en af en toe even gamen. Toch is hij vaker buiten op ons erf te vinden, tussen zijn grappige Walliser schwarznasen, zijn scharrelende Brahma’s en zijn grote paardenvriend Champ!

Elk onbenut hoekje van de tuin krijgt van Storm inmiddels een bestemming met allerlei plantjes en in het najaar liggen er ongevraagd overal pompoenen om de rijbak en het weiland heen. Bij wat regenachtig weer trekt Storm zich terug in de stal om daar vogelhuisjes te maken. Storm wil zoveel mogelijk verschillende vogels op ons erf en heeft besloten zelf actie te ondernemen; hij maakt daarom zelf zijn vogelhuisjes. Hij houdt van de vogels en de vogels helpen ons en de paarden bij vliegjes en mugjes. Storm weet zich wel raad met alles!

Onlangs startte ik als verloskundige, samen met mijn collega en geregistreerd bekkenfysiotherapeute Anne, Zwangere Ruiter. Een centrum met expertise voor de zwangere en bevallen ruiter, een heel nieuw concept in Nederland met online modules. Toen wij door Stichting De Paardenkamp gevraagd werden om aanwezig te zijn voor een presentatie op de Dag van het oudere paard, was Storm de eerste die actie ondernam. Storm wil zijn hobby ontzettend graag delen met andere liefhebbers van het buitenleven en zich daarnaast inzetten voor een goed doel. Nu grote vriend Champ tegenwoordig ook tot de oudere paarden behoort was het goede doel van Storm snel vastgesteld; Stichting de Paardenkamp!

Tekst gaat verder onder de foto:

Stichting de Paardenkamp is het nationale paardenrusthuis en kenniscentrum voor oudere paarden in Soest. Ongeveer 120 paarden van 20 jaar en ouder mogen daar genieten van hun pensioen dankzij de steun van donateurs. Storm wil daarom ook graag donateur zijn en zou het fantastisch vinden als zijn hobby en passie voor het buitenleven een bijdrage kan leveren aan Stichting de Paardenkamp!

Namens Zwangere Ruiter hebben wij zijn verzoek gekoppeld aan een sponsoractie. 

Wij brengen zijn vogelhuisjes samen met paardenvriend Champ onder de aandacht in de flyer. Voor € 12,50* kunt u een vogelhuisje bestellen en van elk verkocht vogelhuisje draagt Storm € 2,50 af aan Stichting de Paardenkamp. Op 17 juni 2023, de dag van het oudere paard, zal Storm samen met Zwangere Ruiter een cheque met de opbrengst aan Stichting de Paardenkamp overhandigen en daarnaast 10 vogelhuisjes schenken.

De meivakantie staat voor de deur, het hout is op voorraad; helpt u Storm mee zijn doel na te streven?

Bestellen kan door te mailen naar: info@zwangereruiter.nl

*exclusief verzendkosten of af te halen in Assen, Groningen of 17 juni 2023 op de dag van het oudere paard in Soest.

Bron: Tuindingen.nl

Geef een reactie