SCN verslaat BSVV na sensationele slotfase

Nieuwlande-Het degradatieduel tussen BSVV en SCN is zaterdag in een 1-3 overwinning geëindigd voor de ploeg uit Nieuwlande. Het duel kende een enerverende slotfase waarin BSVV een late gelijkmaker noteerde en de kans had om op voorsprong te komen, maar uiteindelijk trok SCN met twee treffers in blessuretijd aan het langste eind.

Op bezoek bij BSVV begon SCN sterk aan de wedstrijd. De bezoekers hadden het betere van het spel en kregen via Stefan Bruinsma en Danny Kuiper ook de eerste mogelijkheden van de wedstrijd, maar zij troffen het doel niet. Na ruim een kwartier spelen werd de tot dan toe vermakelijke wedstrijd onderbroken wegens blessureleed aan de kant van SCN. Emiel Verweij liep een op het oog zware knieblessure op en enkele minuten later moest ook Joy Eising het duel staken wegens een kuitblessure. Deze onderbrekingen zorgden voor een rommelig verloop in het restant van de eerste helft.

Strafschop brengt SCN aan de leiding
In de tweede helft was het opnieuw SCN dat sterk uit de kleedkamer kwam en ditmaal ook de score opende. Lars Guichelaar werd na een individuele actie onderuitgehaald in het strafschopgebied waardoor de bal op de stip ging. Danny Kuiper ging namens SCN achter de bal staan en schoot zuiver raak, 0-1. Na de openingstreffer werden beide ploegen zeer onnauwkeurig in balbezit. Vooral BSVV gaf hiermee grote kansen weg aan SCN. Echter wisten de bezoekers via onder meer Roy Zwiers en Bryan Marissen niet te profiteren.

Zenuwslopende slotfase
Naarmate het einde van de wedstrijd naderde nam de spanning flink toe. BSVV ging steeds opportunistischer spelen en boekte hier in de 85e minuut succes mee. BSVV-aanvoerder Jordy de Groot kopte een lange bal van achteruit buiten bereik van doelman Leon Reitsema in het net, 1-1. Twee minuten na de gelijkmaker had De Groot ook dé kans op de 2-1. Van een meter of negen voor het doel kreeg de aanvoerder een vrije kopkans. De Groot kopte de bal goed naar de grond, maar via de stuit belandde de bal op de lat. Een gemiste kans, want in de 91e minuut kwam gaf BSVV de gelijke stand uit handen. Wilmar Pastoor sneed door de BSVV-defensie, omspeelde de keeper en bracht SCN opnieuw aan de leiding. De zege was echter nog verre van binnen voor SCN, want een minuut later was namens BSVV De Groot opnieuw dicht bij een treffer, maar zijn harde schot belandde op de kruising. Hier kwam SCN opnieuw met de schrik vrij waarna de ploeg in de 95e minuut de wedstrijd in het slot gooide. Een uittrap van Reitsema gevolgd door een assist van Stefan Bruinsma brachten Bryan Marissen in stelling die de eindstand op 1-3 bepaalde.

Titelkandidaat Onstwedder Boys op bezoek
Volgende week speelt SCN een thuiswedstrijd tegen Onstwedder Boys. De ploeg uit Onstwedde stond lange tijd aan kop in de vierde klasse D, maar moest deze afgelopen weekeinde afstaan aan RWF. Eerder dit seizoen won Onstwedder Boys met 3-0 van de Nieuwlandenaren.