Hoogeveen verslaat AWC in aantrekkelijk duel

Om 14.00 uur was de aftrap in het Bentinckspark tussen Hoogeveen en AWC uit Wijchen. Het werd een levendig duel, waarbij Hoogeveen na het laatste fluitsignaal de winnaar was. De opstelling van Hoogeveen bestond uit spelers, die ook vorig seizoen deel uitmaakten van de selectie. De nieuwkomers begonnen op de bank of in Hoogeveen-2. Dat had te maken met nog te weinig verrichte trainingsarbeid van enkelen als gevolg van vakantie en lichte blessures. Hoogeveen begon wat vlak aan het duel en pas laat in de eerste helft werd het team sterker. De eerste 25 minuten van de 2e helft speelde Hoogeveen uitstekend en scoorde het 2 keer. De achterstand, opgelopen halverwege de 1e helft, werd zo omgebogen tot een 2 tegen 1 voorsprong, wat ook de einduitslag werd.

Na de eerste schermutselingen en een actie van Mohamed, die niet succesvol was moest Kreeft, die de behendige Kizir op zich af zag komen deze onreglementair blokken. Het betekende al na 9 minuten geel voor Kreeft. De vrije bal en daarna de corner leverden niets op voor AWC. Een paar minuten later werd Manning in kansrijke positie aangespeeld door Zwikker. Het schot van Manning werd echter gekeerd door keeper Veltmaat. Ook een voorzet vanaf links kon door Hartman niet tot een doelpunt worden gepromoveerd. Hierna kreeg AWC een aantal opgelegde kansen. Kizir werd 2 keer weggestuurd, waarbij de 1e keer Borgman de winnaar was, maar de 2e keer was het raak en werd het 0 tegen 1. Even later had het zo maar 0 tegen 2 kunnen worden, toen Jansen vrij voor Borgman op dook. Borgman was echter opnieuw de winnaar. Hoogeveen had in deze fase moeite de bal in de ploeg te houden en de sluwe Thoone en snelle Kizir waren een plaag voor de Hoogeveen defensie. In de 30e minuut was Thoone opnieuw dicht bij een treffer van AWC, maar Borgman redde met z’n voet. Hierna luwde de aanvalsdrift van AWC en kwam Hoogeveen beter in de wedstrijd. Reinders, die vaak ongrijpbaar was, kwam door op links. Z’n voorzet kon echter niet door Kleinheerenbrink in het doel worden gewerkt. Ook kansjes voor Manning (schot) en Hartman leverden niets op.
2e helft
Hoogeveen kwam goed uit de kleedkamer, waarin Kreeft was achter gebleven. Zijn positie werd ingenomen door Kleinheerenbrink en Heerkes ging op diens positie speIen. AWC kwam er tot ca. 20 minuten voor het eind niet aan te pas. Heerkes beproefde keeper Veltmaat met een schot en even later nogmaals uit een voorzet van Yildirim. Het betekende de gelijkmaker. Hoogeveen ging op jacht naar een 2e treffer. Wierenga werd vervangen door Berends en een poosje later Manning door Spijodic. AWC moest achteruit. Heerkes bediende Mohamed, die met de bal aan de voet z’n tegenstander passeerde en met een subtiel passje Spijodic vrij voor keeper Veltmaat zette. Spijodic faalde niet en Hoogeveen stond voor met 2 tegen 1. Toch was de wedstrijd nog niet gespeeld. AWC zette aan en Hoogeveen maakte fouten. Een (te?) snel genomen vrije bal noopte Yildirim aan de noodrem te trekken. De penalty genomen door Thoone werd fantastisch gekeerd door Borgman. Ook een gevaarlijke voorzet van AWC rolde voorlangs het Hoogeveen doel. In de 81e minuut ontsnapte Hoogeveen opnieuw. Een snel genomen vrije bal bracht Jansen vrij voor Borgman. Gelukkig voor Hoogeveen verzuimde hij te scoren. Al met al een ietwat gelukkige overwinning voor Hoogeveen, maar welke Hoogevener maalt daar eigenlijk om.
Hoogeveen-AWC: 21e Kiri 0-1, 55e Heerkes 1-1, 66e Spijodic 2-1
Opstelling Hoogeveen: Borgman, Yildirim, Kreeft (46e Heerkes), van Dijk, Mohamed, Wieringa (55e Berends), Kleinheerenbrink, Zwikker, Manning (65e Spijodic), Reinders, Hartman
Toeschouwers: 350
Man van de Wedstrijd: Nick Borgman

Samenvatting + interviews: Gerjo Stegeman – Foto’s: Janet van der Weij – Verslag: Roel Zuidema

Deel dit bericht!

Geef een antwoord