Bekernederlaag voor HODO

HODO moest deze zondagmiddag aantreden in het bekertoernooi tegen Hoogeveen 2. Op een zonovergoten sportpark ’t Hoge Bos kon HODO echter deze middag geen potten breken. HODO trok in deze wedstrijd aan het kortste eind en verloor terecht met 0-2. Enrico Schonewille was het goudhaantje aan de kant van Hoogeveen, hij scoorde deze middag twee doelpunten en bezorgde zijn ploeg daarmee de eerste punten in deze bekercompetitie. Een goede beginfase van HODO had een voorsprong op moeten leveren, maar HODO kon deze middag de weinige kansen die het kreeg niet benutten.

De eerste helft van de bekerwedstrijd begon gelijk furieus beide ploegen staken gelijk veel energie in de wedstrijd. Wat resulteerde in een spel dat op en neer golfde.
Na een kwartier werd Hoogeveen steeds sterker, dit drukte Enrico Schonewille uit in een 0-1 voorsprong voor de gasten uit Hoogeveen.
HODO probeerde gelijk wat terug te doen en kwam bijna op 1-1 door Patrick Timmerman maar zijn schot spatte echter uiteen op de paal. HODO putte hier moed uit en kwam weer wat beter in zijn spel maar tot goede kansen leidde dit echter niet. De wedstrijd begon zich steeds meer af te spelen op het middenveld. waardoor het voor het publiek geen aantrekkelijk schouwspel was.

De tweede helft ging verder waar de eerste helft was geëindigd, met veel spelers die niet tot iets moois kwamen. Totdat de bal plotseling met een gelukje bij Enrico Schonewille kwam die ongestoord door kon lopen en de 2-0 maakte. Na dit doelpunt leek Hoogeveen het wel goed te vinden en zakte wat meer in waardoor HODO beter in de wedstrijd leek te komen, maar echt gevaarlijk werd HODO niet. De sfeer in het veld werd wel een stuk agressiever, met over en weer veel vervelende overtredingen waar de scheidsrechter tegen op moest treden. Dit kwam het spel aan beide kanten niet ten goede , leverde een aantal spelers een gele kaart op, en zo kabbelde de wedstrijd naar het eindsignaal. Al met al een verdiende overwinning voor Hoogeveen. HODO speelt aanstaande donderdag 6 september de volgende bekerwedstrijd uit tegen EMMS. De wedstrijd op sportpark de Kei in Slagharen begint om 20.00 uur.