Noordscheschut verliest bekerduel tegen Emmen

Emmen / Noordscheschut – Afgelopen zaterdag stond de eerste bekerwedstrijd voor Noordscheschut op het programma. Het eerste officiële treffen van dit seizoen vond plaats in Emmen, tegen de plaatselijke Emmen av. Een goede graadmeter voor nieuwbakken hoofdtrainer Marc van Meel om te zien hoever zijn mannen zijn, in deze fase van de voorbereiding, met het oog op het pittige seizoen dat komen gaat in de 1e Klasse E.

Noordscheschut begon flink gehavend aan de wedstrijd. Van Meel kon vandaag niet beschikken over de geschorste Nick Koster en Jos Kroezen. En ook de geblesseerde Rijnald Vos en Bjorn Schonewille moesten noodgedwongen toekijken. Onder de rook van stadion De Oude Meerdijk en met Ton Kamping en Joey Kikkert als gelegenheidsspitsenkoppel, trad Noordscheschut binnen de lijnen. De toon werd meteen gezet, met enkele overtredingen in de openingsfase. Hierna golfde het spel op en neer, zonder dat beide ploegen echt tot noemenswaardige mogelijkheden kwamen. In de 23e minuut sloeg echter het noodlot toe, toen Leon Vlietstra zich gedwongen zag om aan de noodrem te trekken en er terecht een penalty werd toegekend. Deze werd onberispelijk achter doelman Wiebe Zinger geschoten, 1 – 0. Na ruim een half spelen was Kamping dicht bij de gelijkmaker, maar zijn volley ging via een verdediger naast. Op slag van rust was er nog wel een hachelijk moment voor het doel van de gastheren. Na een fout van de sluitpost, maakte deze een handsbal buiten het zestienmetergebied, maar dit voorval werd door de leidsman weggewuifd. De eerste helft kon Noordscheschut aanvallend geen vuist maken en bleef het slechts bij enkele speldenprikken.

Noordscheschut begon voortvarend aan de tweede helft. Na goed voorbereidend werk van Kamping werd Aron Boer in stelling gebracht, de poging van Boer vond echter niet het gewenste resultaat. Aan de andere zijde redde Zinger bekwaam op een inzet die richting kruising zeilde. In de 66e minuut werd Boer gevloerd binnen het strafschopgebied en ook nu werd er strafschop toegekend. De penalty van Melvin Mol werd echter gekeerd, maar gelukkig was Danny Bouwman er als de kippen bij om vanuit de rebound alsnog de 1 – 1 binnen te schieten. Toen enkele minuten later Emmen met een man minder kwam te staan, vanwege een rode kaart, leek het er steeds rooskleuriger uit te gaan zien voor Noordscheschut. Een kwartier voor tijd kwam men echter bedrogen uit toen Emmen vanuit de counter, na defensieve onachtzaamheid, op een 2 – 1 voorsprong kwam. Enkele minuten later lag ook de 3 – 1 achter een verbouwereerde Zinger. Na opnieuw een dieptepass, kwam een aanvaller van de gasten oog in oog met de betrouwbare sluitpost, maar Zinger werd ditmaal verschalkt. Dat Vlietstra in de slotfase het leer nog op de paal afdrukt mocht niet meer baten. Verder dan dat kwam Noordscheschut niet.