Algemeen

De 78 jarige Jurrie Oosterloo maakt grote droom waar

Op maandag 17 April om 14:00 was het dan eindelijk zover. Waar Jurrie 3 jaar geleden bijna verdronk tijdens een dagje zwemmen in een subtropisch zwembad, met vriendin en diens dochter en partner. Ging Jurrie op volwassen zwemles in Hoogeveen. Nadat hij hier vorig jaar November te horen kreeg dat hij niet voor zijn zo gewilde A diploma af kon zwemmen omdat hij de rugcrawl niet kon, was Jurrie zeer bedroefd.

Ze gaven de moed niet op en besloten het zwembad de Aquarena waar ze alle weken al oefenden om hulp te vragen. Ze wouden de dappere Jurrie wel helpen. Na enkele weken oefenen met behulp van een badjuffrouw was Jurrie er klaar voor. Jurrie mocht in zwembad Aquarena te Emmen afzwemmen voor zijn zo gewilde A diploma. Hij ging er helemaal voor, al was hij wel lichtelijk gespannen. Maar aangemoedigd door een groot deel van zijn familie en vrienden, zelfs een aantal zwemmaatjes die hij tijdens het vrij zwemmen had leren kennen, ging hij er vol voor. Eerst een stukje met kleding aan zwemmen, dit ging goed. Daarna verplicht even uitrusten om weer op krachten te komen. Hierna moest hij door het gat duiken en dan 2 banen heen op de buik en terug op de rug. De 2e baan op de buik was wat lastig maar door de aanmoediging van zijn stiefdochter Natasja, die naast hem zwom en de mensen langs de waterkant, heeft hij ook dit onderdeel goed gehaald. Nu was het weer even tijd om op adem te komen voor we verder gingen naar het voor Jurrie lastigste deel 5 meter borstcrawl, die ging prima. En daarna gelijk de 3 meter rugcrawl, dit ging iets minder maar was voldoende voor het diploma. Daarna was het nog even 5 tellen drijven op de buik met stiefdochter Natasja naast hem om hem weer aan te tikken als hij weer zwemmen mocht, en daarna nog 10 tellen op de rug. Dan nog afsluiten met een minuut lang watertrappelen en even zinken of zoals de badjuffrouw zei: geef jezelf maar even een applausje en zak maar even naar beneden.

Toen ook dit onderdeel voltooid was mocht hij het water uit komen. Hier kreeg Jurrie van een medewerker van de zwembond  NRZ,die speciaal voor deze zeer bijzondere gelegenheid gekomen was, zijn zo gewilde zwemdiploma A uitgereikt.

En dan was er natuurlijk ook nog de sponsor. Erfrechtplanning had Jurrie benaderd dat ze hem wilden sponseren voor het mooie bedrag van € 250,00 dit zouden ze doneren als Jurrie zou slagen voor zijn zwemdiploma. Jurrie had met zijn vriendin en stiefdochter gekeken naar een goed doel en samen met de erfrechtplanning zijn we uitgekomen op de NAH zwemmen van de hersenstichting. Een stichting die het geld besteed om mensen met een niet aangeboren hersenafwijking de mogelijkheid te geven ook te kunnen zwemmen in reguliere zwembaden tijdens prikkelarme zwem uren. Deze cheque werd hier door een medewerker van de erfrechtplanning overhandigd aan de afgevaardigde van de Hersenstichting, die hem en Jurrie bedankte voor deze mooie donatie. Zo heeft Jurrie niet alleen zichzelf geholpen om rustig en veilig te kunnen zwemmen maar zo kan hij nu door de donatie ook nog vele andere mensen helpen. Iets wat Jurrie al zijn hele leven graag doet: mensen helpen zonder er iets voor terug te krijgen. (tekst gaat verder onder foto)

 

En Jurrie is zijn stiefdochter Natasja en alle badmeesters en badjuffrouwen eeuwig dankbaar voor alle hulp en tijd die ze aan hem hebben besteed, om hem dingen bij te leren. Want Natasja nam de tijd om elke week van de afgelopen 2,5 jaar, 1 en soms ook 2 keer per week te gaan zwemmen met hem, en alles te oefenen en nieuwe dingen uit te leggen. Als zij me niet had ingeschreven voor zwemles in Hoogeveen, en me niet geholpen had om hier in Emmen de puntjes op de i te zetten hadden we hier nooit gestaan verteld Jurrie met tranen in zijn ogen. Hij geeft zijn stiefdochter een dikke knuffel en ze gaan zich weer omkleden. Om zich daarna bij de familie te voegen in de kantine van het zwembad om daar met zijn allen deze mijlpaal te vieren met wat drinken en een lekker gebakje. Ook voor het personeel heeft Jurrie gebak laten komen om ze te bedanken en de badjuffrouw, en 2 andere medewerkers die veel voor Jurrie gedaan hadden kregen alleen een mooie grote bos bloemen van Jurrie.

 

Want zeg nou zelf op je 78ste je aller eerste diploma ooit halen is iets wat bijna nooit voorkomt: maar Jurrie heeft het gedaan. En de familie en vrienden die zijn allen super trots op Jurrie en overladen hem met kaartjes en cadeautjes. Dit is een dag die vele mensen nooit meer zullen vergeten en er zou nog lang over nagepraat worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aankomende evenementen