Sport

Kwiek knalt in de laatste competitiewedstrijd

De laatste competitiewedstrijd werd door Kwiek op 16 april 2023 gespeeld tegen de dames van SVBO Emmen. Voor onze Bert Popping ook de laatste competitiewedstrijd als handbaltrainer/coach. Bert blijft nog coach in de bekercompetitie en in het beachseizoen maar zal volgend jaar niet meer in de zaal als trainer/coach actief zijn.

SVBO blijkt in Emmen een lastige tegenstander te zijn omdat zij snel spelen en met een goede lading hars. Nienke Vrieling schoot uit de startblokken vanaf de cirkel met de openingstreffer voor Kwiek. Vervolgens lag het tempo bij beide teams hoog. Tot 5-5 hielden beide teams elkaar in evenwicht. Toen kon Kwiek de voorsprong pas echt behouden via Esmee Kolk en Corine Bijl werd de afstand vergroot naar 10-6. Vanaf deze score kwam Kwiek de gehele wedstrijd niet meer in gevaar. Marije Popping knalde vanaf vanaf het midden keihard in de kruising toen werd het verschil al 6 punten. Dames gingen rusten met 16-10. Aanvallend knalde de dames en lieten zij hun beste spel zien. In de tweede helft bleef Kwiek maar scoren. Iedereen heeft gescoord. Marloes Oort scoorde de 20-12 op de rechterhoek. Kwiek speelt in een heel hoog tempo waar SVBO niet kan aansluiten. Britt Kolk scoorde ene break maar ook Dyonne van Slochteren scoorde de 25e treffer via een break. De score was toen 25-12. Ook keepster Daniëlle Bodegraven hield bal naar bal uit het doel en stond heel sterk te keepen. Uiteindelijk scoorde iedereen van Kwiek. Melissa van der Graaf maakte het een na laatste punt. Uiteindelijk won Kwiek met 35-20.

Kwiek is na de competitie nog actief in de beker en bij beachhandbal, onder de naam Nea Omada. Op 11 mei 2023 speelt dames 1 de eerste bekerwedstrijd uit tegen Hurry up DS2. Vanaf mei 2023 spelen de dames ook weer als Nea Omada in het zand en proberen zij een plek op het NK te bemachtigen.

 

Geef een reactie